Posjetite Zimski vašar i Čvarakfest i uživajte u baranjskim tartufima

Posljednje subote u studenom, točnije 27. studenog, kao i svake godine, očekuje vas najmasniji, najslasniji festival u regiji i to onaj posvećen “baranjskim tartufima” – ČVARCIMA.

U Karancu se tradicionalno, na sajamskoj livadi uz crkvu sv. Donata, održava najveći sajam domaćih proizvoda u regiji. Zimski vašar je idealan događaj koji nudi proizvode gotovo 80 lokalnih proizvođača domaćih proizvoda, mahom baranjskih i slavonskih OPG-ovaca. 

Članak se nastavlja ispod oglasa

Ovdje možete obaviti nabavku i napuniti svoje police u špajzu za cijelu zimu. Poznati baranjski suhomesnati proizvodi (kulen, slanina, kobasica, šunka, čvarci, mast…), vino, rakija, sokovi, sirevi, peciva, kolači, med, mljevena crvena paprika, pletene košare, drveni pribor za kuhinju, suveniri, antikviteti…

Naravno, kako bi to bilo u Baranji bez naše poznate kuhinje, pa tako na Vašaru možete kušati čobanac, grah iz glinenog ćupa, kotlovinu, pečene kobasice, šarana u rašljama i sve to “zaliti” vrhunskim vinom. Prije ručka ne zaboravite nazdraviti čokanjčićem domaće rakije. 
 
Uz Zimski vašar održava se i Čvarakfest, u isto vrijeme i na istom mjestu. Natjecanje je to u topljenju čvaraka, a pobjednik osvaja titulu ČVARAK MAJSTORA. Natjecateljske čvarke možete i kupiti dok su masni čvarci vrući.

  • 9:00 Topljenje čvaraka
    • Sajam domaćih proizvoda – suhomesnati proizvodi, sir, zimnica, kolači, baranjski medenjaci, rakija, vino, antikviteti, proizvodi od drveta, pletene košare, nakit, suveniri i dr.
    • Bogata gastro ponuda: pečene kobasice, šaran u rašljama, grah u ćupu i dr.
    • Kuhano vino
    • KUD Gruntovec – Gruntovački humor na kranačkom vašaru
  • 12:00 proglašenje “čvarak majstora”

Zimski vašar i Čvarakfest jedinstven su i neponovljiv gastro doživljaj za sve ljubitelje proizvoda iz “špajza i pušnice”.

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.