Posvojite ugroženu životinju – dar koji se isplati

U ovo vrijeme godine kada razmišljamo kako razveseliti naše najdraže sitnicom za predstojeće blagdane, svjetska organizacija za zaštitu prirode WWF poziva na odabir održivih i zelenih darova koji se dugoročno isplate i kojima ćemo pružiti nadu u bolju budućnost i zdraviji planet.

posvojite životinju

– Naši životinjski susjedi stradavaju. Dijelimo planet s njima, ali smo loši susjedi. Arktik se topi i polarni medvjedi ostaju bez doma. Svakog dana ubija se oko 55 afričkih slonova zbog trgovine slonovačom, dok je na svijetu ostalo samo 3900 tigrova u divljini. WWF ulaže napore u oporavak populacija tih i mnogih drugih životinja, uključujući i stanare naših šuma: medvjeda, vuka i risa, ističe Petra Boić Petrač iz WWF Adrije.

Prema WWF-ovom Izvješću od stanju planeta, od 1970. godine, veličina populacija sisavaca, ptica, riba, vodozemaca i gmazova smanjena je za zabrinjavajućih 68%. Na nama je da preokrenemo ovaj zastrašujući pad i da učinimo nešto već danas. Simboličnim posvajanjem neke ugrožene životinje u svoje, ili u ime drage osobe, dobivate certifikat o posvajanju s personaliziranom porukom, dok svojom malom donacijom podržavate WWF i omogućujete rad organizacije na zaštiti živog svijeta i smanjenju sukoba između ljudi i velikih zvijeri. 

posvojite životinju

Kako biste simbolično posvojili ugroženu životinju, slijedite ove korake:

  1. Idite na donacije.wwfadria.org
  2. Odaberite životinju koja vam je draga
  3. Ispišite ime osobe kojoj darujete životinju (ako je ne darujete sebi!)
  4. Dragoj osobi upišite svoju poruku ili čestitku
  5. Odaberite dan i vrijeme kada želite da vaš poklon stigne na odabranu e-adresu.

Ako ste životinju odabrali za sebe, certifikat će stići odmah!

– Darujete nešto što se zaista isplati, originalno i velikodušno za bolju budućnost. Učinite ovaj Božić jedinstvenim za sve nas, zaključuje Boić Petrač.

Izvor fotografija: WWF Adria

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.