Pratite trag prirodoslovca Dragutina Hirca i kroz igrificiranu turu upoznajte zelene Ponikve

U sklopu programa Margaretino leto 2020. iskusna zagrebačka vodičkinja Iva Silla 17. srpnja donosi nešto sasvim novo i jako zabavno. Radi se o igrificiranoj turi pod nazivom “Odigraj Hirčevu tajnu razinu”. Inspirirana znamenitim zaljubljenicima u Bakarski kraj, Dragutinom Hircom, Narcisom Daminom te slavnim Andrijom Mohorovičićem, osmislila je zagonetke i mozgalice za istraživanje zelene doline koja, kad krenu kiše, postaje dno jezera.

Interpretacijske šetnje s elementima igre postaju sve popularnije jer su interaktivne i dinamične. Kroz rješavanje raznih pitalica i mozgalica posjetitelji se istovremeno educiraju i zabavljaju, a tako će biti i u Ponikvama i to u dva termina u 10 i 18 sati kada će posjetitelji odigrati tajnu Hirčevu razinu.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Što očekuje posjetitelje u zelenoj i idiličnoj dolini čudesnih Ponikvi?

Pri dolasku, otkrit će kojem od tri tima pripadaju – margareticama, paucima ili kapljicama. Iva će im, zatim, predstaviti priču u kojoj su se našli i pozvati timove da krenu na putovanje kroz vrijeme i šetnju kroz Ponikve uz rješavanje zagonetki. Svaka nova zagonetka otkrit će nove zanimljivosti. Tek kada otkriju tajne Ponikvi i velikih bakarskih učitelja i zaljubljenika u prirodu saznat će se koja je ekipa najuspješnije savladala skrivenu razinu Ponikvi.

Program je primjeren i za obitelji, no zagonetke su izazovne te bi mlađima od 10 godina mogle biti preteške. Broj mjesta je ograničen i popodnevna tura je već popunjena, no ukoliko se još netko želi pridružiti u jutarnjem terminu potrebna je prijava na info@tz-bakar.hr. Šetnja traje oko dva sata, ali s obzirom na to da se događa u prirodi preporučuju se duge hlače, visoke cipele i zaštita od sunca.

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.