Pregršt događanja u Zagrebu povodom Svjetskog dana turizma

Predstava, koncert, razgledi grada, izložba, kostimirani likovi, starogradske pjesme, bogat je program kojim će se u Zagrebu obilježiti Svjetski dan turizma. Naime, Turistička zajednica grada Zagreba za ponedjeljak, 27. rujna, najavljuje nekoliko zanimljivih događanja u poslijepodnevnim satima uz naglasak kako su svi programi besplatni.

Tako će u 17 sati u Glazbenom paviljonu Zrinjevac započeti “Lovci na snove”, predstava za djecu stariju od pet godina u organizaciji LOFT-a trajat će oko 40 minuta. Sat kasnije na istom mjestu održat će se koncert Filmmusicorkestra koji će svirati domaću i stranu filmsku glazbu. Prijenos koncerta će biti omogućen na Facebook stranici Turističke zajednice grada Zagreba.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Za 19 sati zakazana su dva razgleda grada od kojih će svaki trajati nešto manje od dva sata. Prva šetnja je “Servus, dragi gosti” koja vas poziva da postanete pravi turisti u vlastitom gradu i dođete na specijalnu tematsku turu posvećenu neobičnim anegdotama i povijesno-veselim štiklecima o Zagrebu. Razgled kreće od sjeverne strane Zrinjevca, kod meteorološkog stupa, a turu možete rezervirati na e-mail.

U razgledu “Zagrebarium” doživite vrijeme procvata starog Zagreba uz kostimiranu vodičkinju i njene priče o naglim i nevjerojatnim promjenama u Zagrebu krajem 19. i početkom 20. stoljeća. Polazak je sa južne strane Zrinjevca kod cvjetnjaka i bisti velikana, a rezervacije šaljite na e-mail.

Podsjećamo i na platformu Artupunktura koja, uoči Svjetskog dana turizma, od danas donosi izložbu “Prostoria 10” u Meštrovićevom paviljonu. Ovaj hrvatski dizajn-brend namještaja spojio je turizam i dizajn, a njihovi su proizvodi prisutni u više od 25 premium hotelskih i ugostiteljskih objekata Europe i svijeta te, čak, i u pojedinim zračnim lukama i marinama.

Dodatno, na sam Svjetski dan turizma, u poslijepodnevnim satima, centrom grada prošetat će se i kostimirani likovi iz zagrebačke prošlosti, a na Gornjem gradu će se moći čuti starogradske pjesme.

Naslovna fotografija: Lice grada/ Turistička zajednica grada Zagreba

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.