Proglašeni najbolji filmovi 10. Zagreb Tourfilm Festivala

Virtualnom dodjelom nagrada završen je jubilarni, 10. Zagreb Tourfilm Festival. Međunarodni festival turističkih filmova dodijelio je nagrade u kategorijama Turističke destinacije – grad, regija, država, zatim Hoteli & SPA, Vinski i gastro turizam, sportski turizam, dokumentarni film i TV reportaže, te najbolji hrvatski turistički filmovi.

U konkurenciji su se našli filmovi turističkih zajednica, kreativnih agencija, ali i nezavisnih producenata iz 32 zemlje, a prijavljena su ukupno 123 filma od kojih je njih 70 uvršteno u konkurenciju za jednu od nagrada.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Dodijeljeno je ukupno 26 nacionalnih i međunarodnih nagrada, a dobitnik glavne nagrade Grand Prix Zagreb Tourfilm Festivala je australski turistički film “Seek Different”, u produkciji KWP -a! i Zoom Film TV.

Međunarodni žiri, koji je okupio stručnjake iz različitih sektora ocijenio je produkcije prema kriterijima podijeljenim između svjetonazorskih i tehničkih kvaliteta. Predsjednik žirija bio je Boško Bobby Grubić, dobitnik nekoliko Emmy nagrada, kao i drugih mnogobrojnih nagrada za produkciju, marketing i film.

U konkurenciji Turistička destinacija – država, prvo mjesto pripalo Litvi za film “Discover Colours You Never Knew Existed”, druga je bila Norveška za “Seasons”, a treća Slovenija s filmom “Time to #stayhome”.

Najbolji film u konkurenciji Turistička destinacija – regija bio je dobitnik Grand Prixa iz Australije “Seek Diferent”, slijedio je još jedan australski uradak “South Australia: hear it, touch it, see it to believe it”, dok je treće mjesto osvojila regija Istra s filmom “CENTRAL ISTRIA – DARE TO EXPLORE”.

Prvo mjesto u konkurenciji Turističke destinacije – grad pripalo je Vilniusu iz Litve za “Amazing wherever you think it is”, drugi je bio austrijski Klagenfurt za “Klagenfurt: Everything possible, but nothing necessary”, a treći još jedan austrijski grad Kitzbühel za “Kitzbühel 365 – NEW Worlds, NEW Cosms, NEW Wonders”.

Najbolji sportski film je “THE SLATE LINE” iz Ujedinjenog Kraljevstva, najbolji film u kategoriji vino i gastronomija “WINE TALES” iz Italije, najbolji film u kategoriji hotel i resort je “THE PERFECT PROPOSAL” iz Grčke, a najbolja glazba (u sinergiji s filmom) je “WHAT IS OL MALO?” iz Sjedinjenih Američkih Država.

U međunarodnoj konkurenciji dodijeljene su i nagrade za najbolji nezavisni turistički film “TWO DEAF TRAVELLERS” iz Ujedinjenog Kraljevstva, za najbolji ekološki dokumentarni film LOST KINGS OF BIOKO iz Njemačke, zatim za najbolji turistički dokumentarni film “THE GREAT WAY” iz Španjolske, te za najbolju turističku TV reportažu “SLOW TRAVEL VS FAST TOURISM” iz Njemačke.

Članak se nastavlja ispod oglasa

U domaćoj konkurenciji, odnosno u izboru za najbolje hrvatske turističke filmove, prvo mjesto u kategoriji Turistička destinacija – grad, pripalo je filmu “CLOSE TO THE CITY, CLOSE TO THE HEART”, drugi je “MEET THE CRIKVENICA RIVIERA”, a treći “IMAGINE KORČULA”.

Prvo mjesto u konkurenciji Turistička destinacija – regija pripalo je filmu “CENTRAL ISTRIA – DARE TO EXPLORE”, ispred “YOUR ISLAND OF PAG” i “DISCOVER THE BEAUTY – BROD POSAVINA COUNTY”.

Najbolji hrvatski dokumentarni film je “RIVERS OF CROATIA”, a specijalno priznanje dobio je hrvatski vlog Jedi, putuj, uživaj – Međimurje u pokretu.

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.

Autor

Kategorije