Promocija autohtone gastronomije: Sajam vina, okusa i mirisa Dalmacije na Lastovu

Povodom Dana planete zemlje od 21. do 23. travnja na Lastovu se održava Sajam vina, okusa i mirisa Dalmacije.

Vrhunske proizvode ponudit će OPG Dujmović Opuzen, vinarija Krystal Modus Vina iz Vrgorca, dok
lokalne proizvođače predstavljaju Vinarija Šarić te OPG Prijatelj Lastova, a u ponudi će biti i eterična ulja motra s Hvara te lastovski suveniri. Džemovi, likeri, ulje divlje masline, sokovi i vino, prelili su se i u knjigu organizatorice ovog sajma i pjesnikinje Diane DiCascate koja će predstaviti svoju knjigu “Sviđa mi se”.

Sajam je za posjetitelje otvoren u subotu 22. travnja od 10 do 18 sati na terasi hotela Solitudo. Trodnevno događanje isprepleteno je i radionicama tanga i plesnim večerima koje vodi plesni majstor Miloš Miloradović.

Ovakva vrsta promocije autohtone visokokvalitetne hrane uskoro će dobiti i svoju podršku u web-stranici za izravnu distribuciju. Sajam na Lastovu je prilika da proizvođači na okruglom stolu razmijene svoja iskustva u certificiranju, plasiranju, marketingu i svim ostalim temama koje se nadograđuju na samu proizvodnju.

Lastovcima i njihovim gostima otvara se mogućnost do okuse i omirišu i proizvode iz drugih dijelova Dalmacije. Upravo iz tog razloga ovaj pionirski pokušaj okupljanja na Lastovu vrijedilo bi održati i za budućnost.

Izvor fotografija: Turistička zajednica Općine Lastovo

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.