Prošećite rutom Carmen Sylva i upoznajte povijest Opatije

U sklopu projekta “Opatija-zdrav grad” koji se održava svake subote do 18. prosinca, Turistička zajednica grada Opatije poklanja još jednu aktivnu šetnju, odnosno nordijsko hodanje.

Tako će sutra s početkom u 10 sati ispred Ville Angioline u Opatiji za sve zainteresirane započeti šetnja po ruti Carmen Sylva. Radi se o laganoj stazi dužine sedam kilometara s planiranim trajanjem od dva i pol sata.

Ruta Carmen Sylva: Opatija (Villa Angiolina) – Lungomare – Slatina – park Margarita – izvor Vrutki – šetalište C. Sylve – Vela fortica – Kosićevo- sportska dvorana M. Cvjetković – Lipovica – Lungomare – Villa Angiolina.

Iz Turističke zajednice grada Opatije poručuju kako su osigurali štapove za nordijsko hodanje za 30 osoba. Svi sudionici hodaju na svoju odgovornost, moraju biti adekvatno obučeni – sportska odjeća i tenisice, a preporuka je da uzmu 1,5 litre vode i kapu. Također, svi sudionici imaju obavezu upisati se u prijavnu listu, te se svojim potpisom obavezuju da će se pridržavati epidemioloških mjera propisanih od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, a svojim potpisom garantiraju kako ne boluju od COVID-19 bolesti, te da im nije propisana mjera samoizolacije.

Projekt “Opatija-zdrav grad” započeo je 18. rujna, a uz nordijsko hodanje koje je pogodno kao rekreativni program za sve generacije, sudionici se uz stručno vođenje mogu upoznati s poviješću Opatije.

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.