Prošećite Stazom božanskih izvora

Staza božanskih izvora, jedna je od ukupno dvije staze Labinštine koje spajaju Labin i Rabac. Tema ove staze je izvor, odnosno voda kao izvor života. Naime, izvori su nekoć bili vrelo života Labinjana.

Za sve ljubitelje aktivnog turizma Turistička zajednica grada Labina i Outdoor Circle vode vas u subotu 4. lipnja 2022. na kratku pješačku vođenu turu upravo po toj stazi, skrivenom biseru Labina, koju zovu i labinjonskim mini Plitvicama. Mnogi su o toj stazi čuli, no rijetki su je prošli, a ovo je prilika da se ta prirodna ljepota napokon obiđe.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Okupljanje je zakazano za 8 sati ujutro, kako bi se izbjegla ljetna vrućina, pred info punktom Turističke zajednice grada Labina u Starom Gradu Labinu, od kuda se kreće preko Trga San Marco do Pinete. Kroz Pinetu se spušta do početka Sentonine staze, blizu ureda Turističke zajednice grada Labina. Tko želi, šetnji se može priključiti i na toj lokaciji.

Sentoninom stazom, niz Škrilice, dalje se spušta do ispod Principi, gdje se kod drvenog mostića skreće na Stazu Božanskih izvora. Taj prekrasni dio staze bogat je sedrenim barijerama, skrivenim jezercima i žuborom vode. Preći ćete preko slapa, zaviriti u tajanstvenu utrobu zemlje, čuti priče koje su pričali kovari, te saznati je li Negrijeva špilja dobila ime po Aldu, ili možda ipak nije. Nakon špilje očekuje vas mali ali zahtjevan uspon do Podvinja, odakle se vraćate pored maslinika do Škrilica, pa natrag do Starog grada.

Duljina staze je oko tri kilometra i obilazak traje otprilike dva sata. Staza je pogodna za sve koji nemaju problema s hodanjem ili zdravljem, te za djecu kojoj nije problem držati korak s odraslima.

labin rabac staze

Obujte cipele ili tenisice za hodanje, rebrastog đona, obucite komotnu odjeću za šetnju, zaštitite glavu kapom ili šeširom. U ruksak ubacite koju grickalicu i voćku, a bočicu vode za svakog prijavljenog učesnika osigurat će Turistička zajednica.

Radi što potpunijeg događaja staze, broj učesnika je ograničen na 25. Prethodna prijava je obavezna, na telefon ili e-mail. Krajnji rok za prijavu je petak 03. lipnja 2022. do 12 sati.

Fotografije: Staza božanskih izvora/ Turistička zajednica grada Labina

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.