Prosinačke radosti u Novigradu: U Subotu počinje božićni sajam uz organizirano gledanje utakmice

Novigrad je očaravajuće mjesto za sva osjetila. Ovaj šarmantni gradić magnetske privlačnosti naprosto mami da ga otkrijete. Iz nekoć mirnog ribarskog mjesta, Novigrad se pretvorio u neodoljivu turističku destinaciju koja i dalje njeguje tradiciju. Iako je vrlo popularan među turistima iz čitavog svijeta, zadržao je intiman šarm i tipičnu opuštenost mediteranskog grada.

Povoljna klima, izvrsna hrana u ponajboljim restoranima Hrvatske, vrhunsko istarsko vino i ekstra djevičansko maslinovo ulje ovdje vas očekuju čitave godine, dok se ljubazni domaćini trude priuštiti vam vrhunski užitak. Novigrad je poznat po spektakularno lijepim i romantičnim zalascima sunca, koji svake večeri nude drugačiju paletu boja pobuđujući niz emocija u svakom promatraču. Osim uživanja uz more, sjajan način da napunite baterije i doživite Novigrad iz drugačije perspektive su inspirativne šetnje, vožnje biciklom ili trčanje.

Novigrad je tijekom adventa mjesto brojnih događanja za sve uzraste. U Centru za manifestacije i kulturu i na Mandraču uz atraktivno ukrašen Park novigradskih ribara, bit će pregršt razloga za dječje veselje te jednako puno razloga za druženje s prijateljima i najbližima uz prigodni glazbeni program i eno-gastronomsku ponudu u adventskim kućicama.

Zbog kiše božićni sajam umjesto danas počinje sutra, u subotu 17. prosinca uz kazališne predstave, koncerte, izložbeno-prodajni sajam novigradskih kreativaca, popratni program gradskih ustanova i udruga te, najmlađima najvažnije, podjelu poklona Djeda Mraza.

Grad Novigrad-Cittanova organizira u subotu na velikom ekranu u Mandraču i zajedničko gledanje utakmice za 3. mjesto Svjetskog nogometnog prvenstva.

U večernjim satima u CMIK-u će nastupiti Mia Dimšić, puhački orkestar Naša sloga Babići te Radojka Šverko i vokalna skupina DiM.

Foto i izvor: TZ Novigrad, www.coloursofistria.com

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.