Prvo hrvatsko selo digitalnih nomada otvara se za 6 dana: Četiri tjedna za 520 eura

Nova prekretnica u širenju hrvatske priče o digitalnim nomadima je pred nama. Najavljeno je prvo hrvatsko selo digitalnih nomada – Digitalna dolina nomada Zadar, a koja će se nalaziti u zadarskom Boriku, točnije u sklopu Falkensteiner resorta.

Ovaj projekt dio je nove inicijative grabAhomea nazvane Work Remotely Croatia, koji se nadaju kako će izgraditi više sličnih zajednica diljem Hrvatske u cilju promicanja i zagovaranja održivog turizma u Hrvatskoj.

Prvo hrvatsko selo digitalnih nomada službeno će se otvoriti 10. listopada, a cijene boravka kretat će se od 130 EUR tjedno na više ( cijena za najam 7 tjedna ), no najkraći najam je dva tjedna odjednom. To je minimalno 520 eura za četiri tjedna, znatno manje od prosječnog najma stana u većem dijelu Europe.

Svi znaju kako Hrvatska ima puno za ponuditi digitalnim nomadima. Od prirodnih ljepota do kulture, arhitekture, gastronomije i što je najvažnije, mediteranskog načina života, ističe Mario Mrkša, suosnivač i direktor grabAhomea, platforme za pronalaženje smještaja u trajanju od dva tjedna do godinu dana, te dodaje kako atraktivnost zemlje nije dovoljna sama po sebi, već je osjećaj zajednice važan digitalnim nomadima i remote radnicima.

Digitalnim nomadima će tamo na raspolaganju biti mobilne kućice s mogućnošću samostalnog smještaja ili s više digitalnih nomada, coworking uredi, restorani, kafići, sportski objekti i svi drugi sadržaji unutar Borika, organizirat će se razni sadržaji, no svakako najvažnije imat će velika zajednica digitalnih nomada na jednom mjestu.

Foto: Work Remotely Croatia, Naslovna fotografija: Pixabay

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.