Ribarska fešta Vrsar – miris i okus ribljih specijaliteta i pregršt dobre zabave

Opojan miris svježe ribe na gradelama, kao dio bogate ponude istarske gastronomije, veselo druženje uz glazbu i ples – Ribarska fešta u Vrsar priziva mnogobrojne posjetitelje. Manifestacija koja traje od travnja do rujna i koja se održava jednom mjesečno ponovno će zadovoljiti sve ukuse. U nedjelju 6. kolovoza 2023. s početkom u 19 sati, u ugodnoj atmosferi vrsarske rive uz miris i okus ribljih specijaliteta, a u organizaciji Turističke zajednice općine Vrsar održat će još jedna Ribarska fešta.

ribarska fešta vrsar 2023
Izvor fotografije: Turistička zajednica općine Vrsar

Osim tradicionalne ponude ribljih specijaliteta djeca će se moći zabaviti s interaktivnom igrom Smart Play Table Seaworld, a u dječjem kutku organizirana je radionica pod nazivom “Morski konjici za karton -odisseju”. Djeca će dobiti priliku otkriti tajne ovih tajanstvenih morskih stvorenja i stvoriti vlastite morske konjice koristeći karton i različite materijale. Zašto baš morski konjici? Zato jer su oni indikatori morskog zdravlja. Budući da su osjetljivi na promjene u kvaliteti vode i oceanskim uvjetima, njihovo prisustvo ili odsutstvo može ukazati na zagađenje, degradaciju ili gubitak staništa.

Feštu će otvoriti nastup limene glazbe Sveti Lovreč, dok će se na pozornici izmjenjivati Pop Gunz i Laguna Band koji će se pobrinuti za dobru atmosferu i zabavu.

ribarska fešta vrsar 2023
Izvor fotografije: Turistička zajednica općine Vrsar

Morske i istarske delicije za gurmane

Gourmet ponudu čini šest punktova tematski podijeljenih na bijelu ribu, plavu ribu, školjke, fritto misto te lignje, sipe i hobotnice. Na štandovima će se moći kušati polpete od plave ribe, punjene srdele, pljukanci s kaneštrelama, kapešante, pedoći, riba na žaru, burger od tune, pašteta od tune i mnoge druge delicije.

///Zašto smo “ugasili” ribarske fešte? Vrsar je napravio upravo suprotno i pokazao kako modernizirati manifestaciju – HrTurizam

ribarska fešta vrsar
Izvor fotografije: Turistička zajednica općine Vrsar

Neizostavno ribarsko jelo svake Ribarske fešte u Vrsaru je brodet. Njega će na ovoj fešti pripremati Tena Pršurić na štandu Fritto misto.

ribarska fešta vrsar 2023
Izvor fotografije: Turistička zajednica općine Vrsar

Posjetitelji mogu kušati ili kupiti neki od gurmanskih suvenira. Za to će se pobrinuti istarski OPG-ovi članovi Udruge “Domaća web tržnica”. Oni će tijekom Ribarske fešte ponuditi svoje proizvode. Tako će se na vrsarskoj rivi moći pronaći maslinovo ulje, likere, rakije, voće i povrće, prirodnu kozmetiku, lavandu, ručno izrađene drvene proizvode te štošta drugo.

Sljedeća Ribarska fešta na redu je u petak 1. rujna 2023.

Izvor fotografija: Turistička zajednica općine Vrsar

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.