Ribarska noć i Brodet kup u Ližnjanu – omiljena lokalna fešta srca punog mora

Uzbudljiva jedriličarska regata, natjecanje u spravljanju najboljih brodeta i njihovo kušanje, radionice na temu plavih dubina za velike i male te odlična zabava do dugo u noć – sve je to prokušana i uspješna formula za omiljenu ribarsku feštu koja će se održati u subotu, 8. srpnja 2023. u Uvali Kuje u Ližnjanu.

Plave morske dubine bile su kroz stoljeća izrazito velikodušne prema stanovnicima Ližnjana od kojih su mnogi svoj životni vijek proživjeli kao ribari. Umješnost ribarenja te vještinu pripremanja ribljih jela uspješno čuva tradicionalna ližnjanska fešta koja u jednom danu donosi pregršt uzbuđenja i zabave.

Ribarska noć i brodet kup Ližnjan još će jednom okupiti ljubitelje mora i dobre zabave bilo da se radi o jedriličarima, kulinarskim virtuozima u spravljanju brodeta ili pak posjetiteljima koji će u velikom broju uživati u autentičnom ljetnom ugođaju i programu čiji će sadržaj još jednom potvrditi čvrstu i neraskidivu vezu Ližnjanaca s morem.

Jedriličarska regata Ližnjanka

Fešta od ribara i mora počinje upravo na moru, točnije u prelijepoj Uvali Kuje. Brojne jedrilice iz zemlje i inozemstva još će jednom iskušati njezine vjetrove u organizaciji JK Delfin. Regata “Ližnjanka” se i ove godine boduje za Argonaut kup, a startnina se ne naplaćuje. Start iz Pule predviđen je za 11 sati, a brodice će u uvalu Kuje pristizati tijekom dana, do 17 sati.

Tradicionalna Balinjerada i trka na prstenac

Opet je vrijeme za jurnjavu ližnjanskim ulicama i još malo natjecateljskog adrenalina! Već tradicionalna Balinjerada i ove godine se održava u organizaciji Udruge Ližnjanske maškare.
Svi zainteresirani mogu se prijaviti od 17 sati na lokaciji balinjerade. Do 20 sati će se voziti slobodne vožnje ulicom Pod Vrh, a u 20:15 očekuje se start prve trke na prstenac. I ovaj dio programa pripada ribarskoj fešti pa će svi posjetitelji moći prigristi friško pripremljene srdelice po simboličnoj cijeni.

Brodet kup Ližnjan i radionice “Morski svijet izbliza”

Ribarska noć nezamisliva je bez ribljih specijaliteta, a u Ližnjanu titulu najvažnijeg zauzima brodet. Brodet kup donijet će kao i svake godine puno uzbuđenja, timskog rada u spravljanju najboljeg brodeta i prokušanih recepata, a uz potvrdu onih starih otkrit će se novi kulinarski talenti. O najboljima će službeno odlučiti stručni žiri, a posjetitelji će također moći izabrati svoje favorite kušanjem besplatnih porcija brodeta.

Zanimljive edukacije na temu podmorja također su postale zaštitni znak ove manifestacije pa će i ove godine veliki i mali posjetitelji imati priliku upoznati “Morski svijet izbliza” te naučiti poneku novu informaciju o velikom bogatstvu životu koji nam donosi jadransko plavetnilo.

Ljetna noć pod zvijezdama puna glazbe i zabave

S mrakom i prvim zvijezdama, zahuktat će se atmosfera na ližnjanskom mulu/molu. Proglasit će se i nagraditi pobjednici Ližnjanske regate i brodet kupa, a potom će otpočeti večernji program s uvijek rado viđenim izvođačima. Publiku će rasplesati i zabaviti Škico Acoustic band, Funbox band i DJ Smile. Za najljepše klapske pjesme i romantični ugođaj zadužena će biti jedna od najpoznatijih klapa u Hrvatskoj, klapa Intrade.

Ribarska noć i brodet kup u Ližnjanu još jednom će raznovrsnim programom i u najveselijem raspoloženju ispuniti svoj cilj, a to je da se posjetitelji direktno povežu s područjem gdje se nalaze brodice i ribari, promoviraju riblja jela i potiču na konzumaciju istih uz zanimljive edukacije na temu podmorja i nezaobilaznu zabavu domaćih glazbenih izvođača.

Ne propustite tradicionalni događaj koji na najljepši i najzabavniji način spaja more i Ližnjan!

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.