Ronioci u Bakru čistili podmorje od plastike, gume i stakla

U Bakru je održana ekološka akcija čišćenja podmorja u kojoj su sudjelovali ronioci iz različitih dijelova Hrvatske, a čistili su područje od Nove Rive do Luke. Akcija se provodila u cilju uklanjanja otpada iz mora te smanjivanja negativnog utjecaja otpada na morska staništa i podizanja razine svijesti o važnosti očuvanja čistoće mora i podmorja, a ujedno i ukazivanja na globalni problem onečišćenja podmorja.

Zajedničkim snagama ronioci su izvukli iz mora sve one stvari i predmete koji tu ne pripadaju; gume, staklo, plastiku. – Na žalost, još uvijek mnogi pojedinci nesavjesno bacaju otpad u more, ne razmišljajući o ekologiji i što ostavljaju u nasljeđe generacijama koje dolaze, istaknula je Sonja Jelušić Marić, direktorica Turističke zajednice Grada Bakra.

Hrturizam pretplata logo.jpeg

Ekološka akcija čišćenja podmorja održana je u organizaciji Agencije Promocija ronjenja suradnji sa Sportsko pomorskim društvom Luben Bakar, Ronilačkim klubom HRVI Nemo-Adriatic i Ronilačkim centrom Marco Polo pod pokroviteljstvom Grada Bakra, Turističke zajednice Grada Bakra i Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost te uz veliku podršku i potporu INA d.d u cilju očuvanja ljepota i čistoće Jadranskog mora.

Treba naglasiti da s novom morskom šetnicom, novouređenim parkom Banj, povijesnom tunerom, budućim kupalištem, muzejom i brojnim projektima koji se pokreću, Bakar polako, ali sigurno okreće svoju stranicu ekološki osviještenog grada sa sadržajima koji će u budućnosti mamiti brojne posjetitelje i upotpuniti turističku priču grada u najljepšem fjordu na Jadranu. Upravo zbog toga i ova današnja akcija za naš Grad ima poseban značaj, istaknuo je Tomislav Klarić, gradonačelnik Grada Bakra.

U akciju čišćenja podmorja u Bakru uključili su se ronioci SPD Luben Bakar, RK HRVI Nemo-Adriatic, DVD Trnje, DC Marco Polo, RK AdriatiCro Jastrebarsko te DVD Bakar koji su iz mora izvukli različiti otpad, najviše plastike, zatim gume i stakla.

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.