Pozno ljeto: Rujan i listopad u Dubrovniku u tjednu restorana meniji do 150 kuna

spot_img

Promotivna akcija Grada Dubrovnika i Turističke zajednice grada Dubrovnika „Pozno ljeto u Dubrovniku“ – “Dubrovnik, tamo gdje je srce”, od 15. do 30. rujna, uključuje popuste i pogodnosti za posjetitelje Dubrovnika na brojne turističke usluge iz niza raznih kategorija: znamenitosti, muzeja, galerija, ponuditelja smještaja i ugostitelja, najavili su i Turističke zajednice Dubrovnika.

Na ovaj način iz Dubrovnika žele privući prvenstveno turiste iz Hrvatske, koji su u ovoj godini na prvom mjestu na top listi najbrojnijih turista u Dubrovniku. Inače, u razdoblju od 1.siječnja do 9. rujna turisti iz Hrvatske bili su na prvom mjestu na top listi najbrojnijih turista u Dubrovniku. Od početka godine bilo je 33 864 turista iz Hrvatske (83 % od prošlogodišnjeg turističkog prometa u dolascima za isto razdoblje), a ostvareno je 113 453 noćenja ( 5 % više nego u istom razdoblju prošle godine). 

Uz dubrovačke kulturne ustanove, poput muzeja, uključuje se i rezervat Lokrum te Dubrovačke zidine, koji će također u rujnu ponuditi niže cijene ulaznica.

Good Food Festival – meniji do 150 kuna

Odlična je vijest kako se i ove godine organizira sedmi po redu Good Food Festival, gastronomsko događanje za sve ljubitelje dobre hrane, koji će se održati od 24. do 27. rujna 2020., u skladu s propisanim mjerama zbog epidemiološke situacije. 

Ovogodišnji program uključivat će tradicionalni Tjedan restorana od 21. do 27. rujna, s festivalskim menijima. Kuhari tridesetak dubrovačkih restorana posebno su za Good Food Festival kreirali festivalske menije po promotivnim cijenama do 150 kuna, a moći će se kušati tijekom cijelog Festivalskog tjedna. Provjerite ponudu doručaka, vinokušnje, slatku festivalsku ponudu, gastro ture, kulinarske radionice u Deši, ponudu festivalske kućice na Pilama, festivalski ljetni gastro kino program, pivske večeri uz dobar street food u Dubrovačkoj pivovari, koncerte i ostala zanimljiva događanja. 

Tjedan odmora vrijedan – upola cijene

Grad Dubrovnik će se sa svojim ustanovama uključiti u akciju Ministarstva turizma i sporta i Hrvatske turističke zajednice, pod nazivom ‘Tjedan odmora vrijedan’, od 16. do 25. listopada 2020.

Nudeći upola cijene sve turističke proizvode, od smještaja, prijevoza, znamenitosti pa sve do ugostiteljskih usluga i različitih doživljaja ovom se akcijom želi omogućuje svim građanima Hrvatske da posjete i upoznaju druge dijelove naše zemlje, zaključuju iz Turističke zajednice Dubrovnika.

Kada ste napokon stigli u Dubrovnik pronađite po mnogima jednu od najljepših plaža Jadrana skrivenu i dobro čuvanu tajnu, a kako ju pronaći potražite ovdje. Također preporuka tijekom boravka u Dubrovniku je otkriti Elifatske otoke, a što vas tamo čeka pogledajte na linku. No ukoliko vam je Dubrovnik ostao opcija samo za vikend pogledajte ovdje našu preporuku što raditi u ovom biseru našeg juga ako imate samo tri dana. Uživajte u poznom ljetu i iskoristite priliku uz popuste i cijene kakve u Dubrovniku nismo vidjeli godinama.

Naslovna fotografija: Pixabay.com

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.