Šetnja šumom do Dobrinja pružila nam je druženje, zabavu, istraživanje i – čvrsti san

U ponedjeljak ujutro bolio me gotovo svaki mišić. Starta novi radni tjedan, a mene drži umor. No, zdravi je to umor.

Krk, ljestve na maslini
Foto: Blanka Kufner

Dan prije sam, naime, sudjelovala u još jednoj rođendanskoj avanturi s Markom, ovoga puta na otoku Krku.

Marko Sladić
Foto: Blanka Kufner

Cilj je bio Dobrinj, ali on je u cijeloj priči najmanje važan. Važnost mu je bila utoliko što je gotovo cijelim putem dok smo hodali prema njemu bio prekrasno obasjan Suncem.

Krk, šetnja, korito, potok
Foto: Blanka Kufner

Mokro i hladno

Na jednom potezu sam se malo smrzla jer je duž korita potoka po kojem i uz koji smo hodali, bila poprilično niska temperatura – a ja bez kape i rukavica! Na nogama potrgane tenisice koje ne drže toplinu… Trebalo je obuti bakandže, no preživjela sam. I ne, nisam se prehladila.

Krk, šetnja, korito, potok
Foto: Blanka Kufner

Ne znam jesu li tako prošla i djeca koja su se poskliznula, namočila noge, neki i cijeli donji dio tijela. Kretali smo se pa vjerujem da se nisu razboljeli. Oni su se zapravo kretali mnogo intenzivnije jer je Marko organizirao razne igre. Čak sam se i sama kratko priključila.

/// Rođendanska avantura puna uzbudljivih i strašnih priča, istovremeno edukativnih, jer – na mladima ostaje svijet

Lijepo se nakratko vratiti u djetinjstvo…

ruka
Foto: Blanka Kufner

Šetnja po koritu

Krk obično gledamo kroz prizmu Sunca i mora, ali ovaj otok skriva daleko više pa je šteta da se za mjesta udaljena od obale malo zna. S druge strane, možda je to i sreća za nas koji volimo otkrivati manje poznate zakutke.

Korito potoka po kojem i uz koji smo šetali me oduševilo, nisam prije imala priliku iskusiti tako nešto. U donjem dijelu toka nije bilo vode, ali kako smo se penjali, mijenjale su se vizure, nailazili smo na udubine ispunjene bistrom vodom i na slapiće.

Penjanje je postajalo sve zahtjevnije i uzbudljivije, bio je to pravi trening za cijelo tijelo jer smo morali ‘hodati po sve četiri’, preskakati dijelove s vodom, držati se za granje uz korito, pomagati jedni drugima…

Marko Sladić i stablo
Foto: Blanka Kufner

Druženje, zabava, istraživanje i – čvrsti san

Grlili smo stabla i slušali o tome kako je drveće korijenjem povezano te tako prenosi informacije. U jednom trenutku smo naišli na dvije košnice pa smo se dotakli teme pčela, na drugom smo vidjeli kršku lokvu i razgovarali o njenoj važnosti za životinje.

Marko Sladić i djeca
Foto: Blanka Kufner

Na svakom smo koraku naučili nešto novo i zanimljivo, družili se, istraživali i zabavljali.

Dan je bio ispunjenom igrom, borbom, pričama, širenju znanja, dijeljenju iskustava, učenju kako se odnositi prema drugima.. Mnogim lijepim i korisnim stvarima. Zaprljali smo se, potrgali odjeću, namočili i izmučili.

stablo
Foto: Blanka Kufner

No djeci niti dolaskom na cilj nije bilo dovoljno akcije. Stigavši do Dobrinja, nije im nedostajalo energije za Markove igre – od onih za koje je potrebna dobra koncentracija da bi se pobijedilo, do drugih koje iziskuju mnogo fizičke snage i brzine.

/// Zima, duboka šuma, tajna koliba, miš, ja… i neobičan noćni posjetitelj

Ja sam tu noć spavala k’o bebica i sigurno nisam bila jedina.

Krk, šetnja, korito, potok
Foto: Blanka Kufner

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.