Šibenske tvrđave u igri za virtualnu stvarnost

Šibenik i tvrđave prvi put su inspiracija virtualne stvarnosti (VR), odnosno interaktivnih igrica koje ćete imati priliku isprobati u kupoli postavljenoj ispred Osnovne škole Fausta Vrančića od petka 9. prosinca. Igrice će ovog vikenda u sklopu Adventure predstaviti Tvrđava kulture, a kupola je za tu prigodu nazvana VR Snow Fort!

Nakon proširene stvarnosti i 3D mapiranja, VR je novi dodatni sadržaj koji priču o tvrđavama prezentira kroz modernu tehnologiju. Na kreiranju igrica, koje će se u petak predstaviti, uz djelatnike Tvrđave kulture, bio je angažiran tim programera iz tvrtke Pismo Games d.o.o. (sada ANIQ) iz Novske, uz Almu Trtovac i dramaturginju Tamaru Damjanović koje su igrama dale kreativni pečat.

Četiri interaktivne igre namijenjene su starijima od deset godina, a mogu ih zaigrati svi koji se žele okušati u virtualnom korištenju starog oružja, obrani Šibenika i tvrđava, bijegu iz tamnice ili utrci kroz staru gradsku jezgru, uz nevjerojatan osjećaj koliko sve to realistično izgleda jednom kad stavite VR naočale!

Ulaz u kupolu je slobodan svima od petka 9. prosinca od 17 do 21 sat, dok će tijekom vikenda kupola biti otvorena od 10 do 21 sat.

Mobilna aplikacija Tvrđave kulture

Uz to, od petka će biti dostupna i prva mobilna aplikacija Tvrđave kulture koja sadrži sve informacije o tvrđavama i svim programima u organizaciji Tvrđave kulture, a članovima Kluba prijatelja olakšat će korištenje popusta i svih ostalih pogodnosti koje ostvaruju.

Tvrđava kulture je ove sadržaje osmislila kao dio europskog projekta EMOUNDERGROUNDS, a posjetitelji tvrđava će igrajući VR igre na zabavan i interaktivan način učiti o povijesti Šibenika, sadržajima i programima tvrđava.

Sve detalje i više informacija pronađite na službenoj stranici Tvrđave kulture.

Izvor fotografija: Tvrđava kulture Šibenik

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.