Skijalište s pogledom na more – Platak najavljuje otvorenje skijališta za utorak 24. siječnja

spot_img

Na samo pola sata vožnje od Rijeke, oko dva sata od Zagreba i na desetak kilometara zračne linije od mora nalazi se popularno skijalište Platak. Tako u zimskim mjesecima imate priliku u istom danu skijati i sanjkati se na Platku, a onda nakon snježnih aktivnosti spustiti se do mora, na ručak i šetnju. Platak je jedino skijalište s pogledom na more i omiljena je destinacija brojnim skijašima.

Iako smo zakoračili u drugu polovicu siječnja, skijanja na Platku ove sezone nažalost još nije bilo. Iznadprosječne temperature i velik broj kišnih dana obilježili su prvi dio zime. Hoće li prava zima napokon stići, a s njome i započeti skijaška sezona na Platku, pitanje je kojim se ovih dana ne bave samo djelatnici Goranskog sportskom centra, nego i svi zaljubljenici u skijanje.

Ostane li trenutna prognoza nepromijenjena i najavljeno zahlađenje, na Platku će krenuti sa zasnježenjem odnosno pravljenjem snijega. Budući kako su potrebna barem četiri dana za pripremu kvalitetne podloge, sustav će raditi do ponedjeljka, a otvorenje skijališta planirano je za utorak 24. siječnja.

S nadom da će vremenske prilike omogućiti realizaciju takvog plana, osim dnevnog, utorkom i petkom planirano je i noćno skijanje na Radeševu na kojem je sanirana rasvjeta., objavio je na svojim web stranicama Goranski sportski centar.

Preporučujemo prije polaska na Platak svakako provjeriti aktualne informacije na mrežnoj i Facebook stranici Platka, a stanje na parkingu i skijalištu možete uživo pratiti i na web kamerama.

U svom jedinstvenom šumovitom okruženju, Platak nudi brojne sadržaje koji se mogu koristiti tijekom cijele godine, od planinarskih staza, šetnica, biciklističkih ruta i neistraženih puteljaka do roštilja za iznajmljivanje i sportskih terena poput terena za disk-golf, boćalište, terena za nogomet, košarku, odbojku na pijesku i badminton. Tu je i 9 biciklističkih staza, bike park s dvije staze, downhill i flowhill, te mogućnost panoramske vožnje žičarom.

Fotografije i izvor: Platak.hr

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.