Slatka Istra: Tajne bilježnice s receptima naših nona ponovno će oživjeti u Vižinadi

Najslađi dan na našem polutotoku ove će godine biti poseban, jer manifestacija Slatka Istra u Vižinadi u ponedjeljak 14. kolovoza obilježava srebrnu obljetnicu – svoje 25. izdanje. Manifestacija Slatka Istra oduševit će vas ponovno autohtonim slasticama, očuvanjem tradicije te bogatom popratnom ponudom i programom.

Vižinada, Slatka Istra
Foto: Sebastijan Skoko

Slatka Istra – u Vižinadi doznajte što su pandešpanj, bucolaje ili povetice

Slatka Istra nadaleko je poznato događanje posvećeno starinskim, istarskim kolačima. Posebno za ovu manifestaciju naši čuvari tradicije, kako ih rado zovemo, a radi se o domaćicama i domaćinima iz svih krajeva Istre, naprave slastice po receptima svojih nona – pandešpanj, pince, bucolaje, štrukolo ili povetice, fritule, cukerančiće, kroštule, briskve i paštine…

I tako kamenim uličicama Vižinide zamiriši slatka tradicija, a vi ste pozvani 14. kolovoza na Slatku Istru. Program starta u 18 sati izložbom tradicionalnih istarskih kolača u školskoj dvorani. Već od 19 sati u parku kod stare škole kreće izložba i degustacija vina, ulja i domaćih proizvoda s područja Vižinade. Tako ćete moći uživati u najboljim okusima ovog kraja.

U istom terminu ujedno se službeno otvara manifestacija Slatka Istra. Posjetitelji će u kući Maraston uživo moći gledati kako se spravlja tradicionalni istarski kolač. Zabavni program započinje u 20 sati limenom glazbom Brass Banda ZT Vižinada s gostom. Od 21 sat pjevajte i plešite jer će nastupiti Replay band i mnogima omiljeni Mladen Grdović, majstor dobre fešte.

Vižinada, Slatka Istra
Foto: Sebastijan Skoko

Najbolji kolači Slatke Istre 2023. bit će proglašeni u 22 sata. A odlična je vijest da se feštanje u Vižinadi nastavlja i sljedećeg dana proslavom tradicionalne pučke fešte Svete Marije Vele 15. kolovoza. Raspoloženje će vam do maksimuma podići najprije Laguna bend, a nakon njih u 21 sat i sjajni Gustafi, sastav s kojim je zajamčena odlična glazba i još bolja zabava. Ulaz na sve koncerte je besplatan.

Foto: Sebastijan Skoko

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.