Spartan Trail Dubrovnik– globalna utrka stiže u povijesni grad pod zidinama

- Oglas -

Hrvatska je posljednjih nekoliko godina pozicionirana uz bok vodećim globalnim i planetarno popularnim destinacijama, zahvaljujući brojnim događajima koji privlače turiste iz svih dijelova svijeta.

Od raznih glazbenih, kulturnih i filmskih manifestacija, posebno se ističu sportske koje osim što utječu pozitivno na mentalno i fizičko zdravlje sudionika istih, donose turističke benefite lokacijama na kojima se održavaju i pravi su magnet za turiste. Upravo zato, sportski entuzijasti imaju priliku okušati se u raznim disciplinama, od planinarenja, raznih maratona pa sve do ekstremnih natjecanja.

Brend Spartan, vodeća je svjetska kompanija u kategoriji Extreme Wellnessa, koja se između ostalog bavi organizacijom više od 450 utrka u 37 zemalja svijeta. Uz to,  napravio je veliki skok u scenu trail trčanja kroz Spartan Trail, udruživši se s događajima svjetske klase za izvanredno i jedinstveno iskustvo.

Svjetski popularne trail utrke do sada su se održavale na prekrasnim lokacijama diljem svijeta, od Patagonije do Australije, s presjedanjem na Kanarskim otocima. No, sada je red došao i na povijesni grad pod zidinama, Dubrovnik, koji će 28. i 29. listopada 2023. postati centar ovog sportskog događaja i ugostiti zaljubljenike u trail utrke. Samim time, privući će natjecatelje iz cijeloga svijeta, što će pozitivno utjecati na turističku post sezonu i promicanje aktivnog turizma u Hrvatskoj.

Spartan Trail Dubrovnik prva je takva utrka u Hrvatskoj i regiji koja će omogućiti trail trkačima da se natječu čak u 3 različite dužine staza. Stazama dugim 10, 21 i 50 kilometara, očekivanih više od 500 natjecatelja imat će priliku pomaknuti svoje granice izdržljivosti i pokazati pravi sportski duh. Prvih troje natjecatelja u stazama od 21 i 50 kilometara koji zablistaju na tronu dobit će novčanu nagradu za ostvarene pobjedničke rezultate.

Atraktivne staze s pogledom na veličanstven zalazak sunca i predivne morske prizore zasigurno će se urezati u sjećanja sudionika i potaknuti ih da se i dogodine vrate u Hrvatsku.

Foto: Predrag Vučković i Dino Avdić

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.