Splitski maraton gradske ulice pretvara u stazu, a uvertira je humanitarna utrka Srce Splita

Splitski maraton i ove godine će gradske ulice pretvoriti u jedinstvenu stazu zaljubljenika u trčanje. Split maraton je dio World Marathon Majors – Wanda Age Group poretka.

23. Splitski maraton se sastoji od više utrka: maraton, štafetni maraton, polumaraton, Trofej Slobodne Dalmacije (5 km) i četiri dječje utrke za djecu do 15 godina starosti. Start i cilj svih utrka je na splitskoj Rivi, a sve staze vode kroz najljepše dijelove grada.

U subotu, 25.2.2023. u 14 sati je start utrke Dječje milje.  Start i cilj su na splitskoj Rivi, neposredno uz palaču cara Dioklecijana oko koje se trči. Minimalna dob za sudjelovanje je 4 godine. Istog dana u 15 sati je start utrke Trofej Slobodne Dalmacije – 5.000 m. 

U nedjelju 26.02. 2023. u 9 sati ujutro kreće se s punim maratonom, štafetnim maratonom i polumaratonom. Rezultatom koji ostvare na Split maratonu sudionici prikupljaju bodove u AbbottWMM Wanda Age Group World Rankings te se mogu kvalificirati na AbbottWMM Wanda Age Group svjetsko prvenstvo. Na cilju svakog sudionika koji završi utrku čeka medalja za sudjelovanje. 

Ne propustite jedinstveni festival trčanja u Splitu. Start i cilj svih utrka je na splitskoj Rivi, a sve staze vode kroz najljepše dijelove grada. Prijave i detalje pronađite na LINKU.

Srce Splita – humanitarna utrka za sve oboljele od karcinoma

Uvertira u Splitski maraton je humanitarna utrka za sve oboljele od karcinoma. Iscrtajmo SRCE SPLITA za sve oboljele od karcinoma, za sve koji su ga pobijedili i za sve drage ljude koji su izgubili bitku s ovom opakom bolešću. I ove godine, trči se trening utrka SRCE SPLITA 19. veljače sa startom u 11 sati s južnog platoa stadiona Poljud, poručuju organizatori Županijska liga protiv raka.

Staza Srce Splita duga je 10 kilometara, a pozvani su svi: trkači, rekreativci, hodači i svi vi koji želite podržati Srce Splita. Prijave na utrke nema, samo srce i dobra volja. Dođite, sudjelujte i podržite od srca, a dobrovoljni prihod možete uplatiti na IBAN Županijskoj ligi protiv raka na IBAN HR4824070001100579328

Naslovna fotografija: TZ Split

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.