Srce Velebita – provozajte se ličkim poljima i Velebitom na biciklu

Srce Velebita – Sveti Rok MTB Tour, odnosno biciklijada po ličkom polju i prostorom Velebita održat će se i ove godine već tradicionalno krajem svibnja. Ture su, kao i obično prilagođene svima, zbog čega ova biciklijada privlači veliki broj zaljubljenika u avanturistički oblik turizma i outdoor.

Svakoga dana, od 27. do 29. svibnja bit će ponuđene po tri dnevne biciklističke ili biciklističko-planinarske rute s vodičima Srca Velebita. Jedna od njih je lakša, obiteljska ruta po ličkim poljima, a tu su još srednja i teška staza koja uključuje bicikliranje po Velebitu. Prvog i drugog dana događanja održat će se i dvije noćne vožnje Velebitom.

Program Srce Velebita – Sveti Rok MTB Tour

Prvog dana, u petak 27. svibnja, vozit će se na dvije zahtjevnije i jednoj laganoj ruti. Za one koji žele veći izazov tu je Bike & hike Sveto Brdo. Radi se o teškoj ruti, a do Svetog Brda sudionici će voziti bicikle 22 kilometra. Nakon toga slijedi nešto više od tri kilometra pješačenja i povratak u Sveti Rok. Pilar je srednje teška kružna ruta koja se vozi po asfaltu i makadamu dužine oko 28 kilometara. Najlakša ruta prvog dana događanja je Vranik dužine 40 kilometara. Za one kojima dnevni napori nisu bili dovoljni, organizator je osigurao noćnu vožnju Velebitom, Velebitski šišmiši.

Drugi dan Srca Velebita započet će startom teške rute Winnetou dužine 38 kilometara iz Like preko Velebita na more. Slijedi srednje teška Mile vode/River Deep dužine 56 kilometara, kombinacija Velebita i doline rijeke Ričice, te lagana Lička polja -Suvajski bunari dužine oko 30 kilometara. U noćnim satima ponovno su na rasporedu Velebitski šišmiši.

Posljednji dan ovogodišnjeg izdanja događanja Srce Velebita – Sveti Rok MTB Tour otvara srednje teška staza dužine 22 kilometra, Bike & hike Tulove grede, bajkom do burobrana pod Tulovim pa onda pješice na 1.120 metara. Slijedi lagana Bike & hike Zir dužine 42 kilometra, biciklom kroz lička polja pod Zir, a dalje pješice na 850 metara. Na kraju tu je još jedna lagana tura za ljubitelje fotografije. Foto tura je uz bike & hike Sveto Brdo novina ovogodišnjeg izdanja Srca Velebita. Radi se o tematskoj ruti koja je ponajprije namijenjena ljubiteljima prekrasnih pogleda i fotografije.

Uz sve navedeno posljednjeg dana događanja bit će upriličena prodajna izložba ličkih OPG-ova ispred Hostela Sv. Rok, koji će biti startno mjesto za sve ture. Sve trase i GPX tragove možete naći na službenoj stranici Srca Velebita. Prijaviti se možete na elektronskom obrascu, a prijava je važeća uz uplaćenu kotizaciju.

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.