Središnja Hrvatska oaza smirenosti, ladanjskih dvoraca i termalnih izvora

Oduvijek ste težili odmoru daleko od ljetne žege i mediteranske vreve, u idiličnom i mirnom zelenom brežuljkastom krajoliku bogatom stoljetnim šumama, vinogradima i rijekama?

Poklonik ste tihe i ugodne atmosfere kontinenta koja vodi od romantičnih srednjovjekovnih burgova, ladanjskih dvoraca i kurija sve do termalnih izvora, lječilišta i hodočasničkih svetišta? Uputite se sjeverno od Zagreba i uživajte u blagodatima središnje Hrvatske.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Kontinentalna Hrvatska oaza je smirenosti, gdje pitoma brda čuvaju stare šume, vinograde i rijeke Savu, Dravu i Muru koje pružaju osvježenje od ljetnih vrućina. Smještena sjeverno i sjeverozapadno od hrvatske prijestolnice, ta regija skriva mnoštvo romantičnih srednjovjekovnih gradova poput Koprivnice ili Varaždina, dvorce u prirodi kao što je Trakošćan i toplice s termalnom vodom koje su idealne ako vam je potrebna obnova energije koja će vas revitalizirati i učiniti punima života.

Klaster Središnja Hrvatska u službi turističke promocije ovog dijela Hrvatske

Klaster Središnja Hrvatska okuplja sedam kontinentalnih županija s ciljem što kvalitetnije promocije turističkih proizvoda ovog dijela Hrvatske. U planu aktivnosti za 2021. godinu je izrada zajedničke web platforme, kao i priprema kampanja na svim medijima, s naglaskom na društvene mreže i digitalne formate te zajednički nastup na tržištu kroz brendiranje i promociju svih turističkih proizvoda ovog dijela Hrvatske.

U Ivanić-Gradu, u kongresnim prostorijama Specijalne bolnice Naftalan, održana je prva ovogodišnja koordinacija Klastera Središnja Hrvatska. Usvojen je plan aktivnosti Klastera za tekuću godinu, među kojima su predstavljene mogućnosti virtualne prezentacije na stranim tržištima – Virtual Croatian Get2Gether 2021.

Klaster Središnja Hrvatska čine Međimurska, Varaždinska, Krapinsko-zagorska, Bjelovarsko-bilogorska, Sisačko–moslavačka, Zagrebačka, i Koprivničko-križevačka županija. Za 2021. godinu priprema se novi format virtualne prezentacije prema stranim tržištima, web platforma, zajednički promotivni multimedijski sadržaji te promocija na društvenim mrežama. Također u planu za 2021. godinu su i promotivne aktivnosti prema tradicionalnim tržištima.

Autentičnost, ali prije svega sigurnost te priroda, ključni su trend u turizmu. Kroz naglasak na navedene sadržaje i prije svega našim zajedničkim nastupom te promotivnim aktivnostima, sve naše županije dobivaju dodatno na vidljivosti i promociji turističkih sadržaja, kojih u središnjoj Hrvatskoj ne nedostaje. Zajedno ćemo do cilja sigurno stići puno brže, naglasila je Ivana Alilović direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije, koja je novi koordinator klastera Središnje Hrvatske.

Naslovna fotografija: Turistička zajednica Zagrebačke županije

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.