Strašna noć u Aquatici – zabava za sve generacije

U ponedjeljak 31. listopada od 19 do 22 sata u karlovačkom Slatkovodnom akvariju Aquatika održat će se “Strašna noć u Aquatici”. Mumificirani kupski som, zagađeni akvariji, plastično onečišćenje, ogulinske vještice, invazivne vrste riba, kosturi i bundeve samo su dio najstrašnije noći u Aquatici.

Sve je krenulo od jedne strašne priče: unošenje stranih vrsta u vodotoke jedan je od glavnih razloga izumiranja autohtonih vrsta riba u posljednjih stotinjak godina. Osobito je opasno poribljavanje bara, jezera, močvara i ostalih voda novim vrstama.

Nestajanje močvara i slični gubici prirodnih staništa kao i onečišćenja rijeka i jezera pogoduju širenju invazivnih vrsta. U ovoj noći predstaviti će se novouređeni akvarij s invazivnim vrstama riba i upozoriti posjetitelje o opasnostima zagađenja okoliša.

No kako ne bi bilo prestrašno, u Aquatici su pripremili malu utjehu u vidu degustacije karlovačkih kestena i ozaljskog portugisca, zabavne radionice za djecu, tečaj letenja na metli i eko kutak. Ne propustite najstrašniju noć u Aquatici – Slatkovodnom akvariju Karlovac, učite na zabavan način uz program za sve generacije.

Program – Strašna noć u Aquatici:

  • 18:30 sati Predstavljanje novouređenog akvarija “Invazivne vrste”
  • 19:30 sati Polaganje vozačke dozvole za letenje na metli, akvarijski trg
  • 19-22 sata Besplatan ulaz u akvarij

– Karlovački kesteni & ozaljski portugizac “Vina Šoštar” (caffe bar)
– Kreativne radionice za djecu: duh u staklenci, šišmiši (čitaonica)
– Ambijentalna rasvjeta i glazba, vještičji foto kutak (akvarijski trg)
– Posebna ponuda u Caffe baru “Aquatika”
– Crni outlet – rasprodaja u suvenirnici

Fotografije: Denis Stošić

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.