Summer outdoor ljeto na Pagu – sutra kajakarenje najtraktivnijim uvalama

Pag Outdoor projekt ne samo da doživljava nove kvalitativne iskorake nego ponudu čitavog otoka Paga koji povezuje čak dvije županije, Ličko-senjsku i Zadarsku i pet otočnih turističkih zajednica, diže na znatno višu razinu. Projekt koji je počeo kao vikend sadržaj zbog velikog interesa sada je postao Pag Outdoor ljeto. Ljetne ture počele su jučer kroz programe bike&trails na stazama otoka Paga, kajakarenje egzotičnim uvalama i posebno atraktivno penjanje na morsku Via Ferratu – Life on Mars. Pregršt outdoor događanja ovog ljeta nudi se na cijelom otoku kao što su biciklizam, nordijsko hodanje, trail, kajakarenje na moru, SUP odnosno veslanje na dasci, jedrenje na dasci, trčanje i hodanje.

Licencirani pustolovni vodiči PAG SUMMER OUTDOOR ljetne ture organiziraju vođenje na najatraktivniji hrvatski morski trail Life on Mars te Via Ferratu dužine 90 metara. Zanimljivo je kako se za ove programe se plaća tek simbolična kotizacija, a u cijenu je uključen najam opreme i jedan obrok.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Za petak je najavljena kajak tura u s Plaže Ručica u Metajni. Kajakarenje po moru izvrsna je sportska aktivnost, a možete birati rute dužine 7 ili 12 kilometara. Paška uvala oduševit će vas svojim kontrastima dok plaže poput Ručice, Beriknice, Slane i Malina obavezne su za kupanje i odmor. Prolaz kroz špilju Gače u dužini od 100 metara posebno je atraktivan kao i pronalazak izvora pitke vode na mjesečevom kršu, susret s autohtonim paškim ovčicama i nezaobilazan fotoshooting na Beriknici.

Kako je nama bilo na kajakarenju ovom rutom pogledajte u našem LIVE videu iz 2019. godine.

Visit Novalja vodi vas u kajakarenje…

Posted by Turističke priče on Sunday, July 26, 2020

AKTIVNI TURIZAM PAG /Kanuima u istraživanje Paga sa Visit Novalja

Posted by Turističke priče on Sunday, July 26, 2020

Svaki kajak ima vodonepropusnu torbu volumena 20 litara (za kameru, dokumente, suhu odjeću, hranu, piće). Svaki sudionik zadužuje veslo i prsluk za plivanje. Neopren odijelo (kratke hlače) i papuče se koriste u slučaju hladnijeg ili vjetrovitog vremena. Na vama je samo da ponesete majicu, kupaći kostim, ručnik, rezervne čarape, sandale ili tenisice za vodu, kremu za zaštitu od sunca, a za hladnijeg vremena majicu dugih rukava (po mogućnosti sintetičku). Ako nosite naočale privežite ih uzicom ili sličnim. Obavezne prijave putničkoj agenciji Sunturist na e-mail: info@excursions.com ili kontakt putem mobitela +385 99 245 8492.

/// Ovo je najposebnija i najatraktivnija plaža Mediterana – Beriknica ili Desert stone beach

Outdoor otoka Paga naime povezuje 4 standardne aktivnosti (bike, trail, climbing, kayaking), ali s obzirom da ih pozicionira u apsolutno unikatno okruženje paške prirode oni postaju jedan od razvojnih momenata na kojima će se turizam ovog otoka zanimljivog oblika razvijati u nekoliko smjerova. Vremenski će kalendarsku sezonu produžiti na najmanje osam mjeseci baš kao što će istodobno dati dodatne sadržajne impulse razvoju niza djelatnosti na otoku, posebno onim povezanim s hotelijerstvom, gastronomijom i specifičnom poljoprivredom. Uspjeh projekta Pag Outdoor rezultat je zajedničkog udruživanja otočnih turističkih zajednica TZG Novalje, TZG Paga, TZO Kolan, TZO Povljana i TZM Stara Novalja na razvoju projekta.

Mjesečev otok će kroz ovaj projekt potvrđuje svoj status jedne od najpoželjnijih hrvatskih destinacija za sve veći broj poklonika outdoora koji u slučaju Paga može imati sve razine uzbuđenja – od obiteljskih druženja s prirodom do vrlo zahtjevnih adrenalinskih nadmetanja. Pag Summer Outdoor vas čeka – jeste li već tamo?

Sadržaj donosi portal Turističke priče u suradnji s Turističkom zajednicom Grada Novalje te u skladu s najvišim profesionalnim standardima.

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.