Sve je više razloga za zimsko kampiranje u Hrvatskoj

Jedan od najvažnijih i najpopularnijih portala u Njemačkoj, Bild.de, objavio je opširnu reportažu u kojoj su navedeni razlozi i prednosti koje ima zimsko kampiranje u Hrvatskoj.

Autorica reportaže je novinarka Helene Schmidt, koja je svojim kamping vozilom gotovo dva mjeseca provela na zimskom kampiranju u Hrvatskoj. Cilj je bila popularizacija ovog oblika odmora tijekom zimskih mjeseci, ali i daljnje pozicioniranje Hrvatske kao cjelogodišnje destinacije zanimljive ponude.

Naime, njemačka novinarka je od sredine studenog do sredine siječnja boravila u raznim hrvatskim destinacijama. Tijekom dva mjeseca obišla je destinacije od Istre do Dubrovnika te od Like do Zagreba. Taj period poslužio je kao inspiracija za reportažu “Devet razloga za zimsko kampiranje u Hrvatskoj” (“Neun Gründe für Wintercamping in Kroatien”).

Kao prvi razlog posjeta Hrvatskoj navodi zdravstveni aspekt uz Lošinj kao idealnu destinaciju za sve koji imaju dišne probleme. Kao drugi razlog navodi se zimska klima koja se opisuje kao vrlo blaga, ali i kao ona koja može imati iznenađenja u vidu jakih udara vjetrova. Treći razlog je izostanak gužvi u zimskom periodu i niže cijene, dok se četvrti razlog naslanja na prethodni i odnosi se na izostanak gužvi na trajektima, u muzejima te svim drugim atrakcijama.

Peti i vrlo važan razlog je gostoljubivost domaćina, šesti razlog se odnosi na bogatu sportsku ponudu i infrastrukturu u vidu biciklističkih, pješačkih i planinarskih staza, dok se na sedmom mjestu nalazi uvijek  bitan motiv putovanja – gastronomija. Popis zaključuje atraktivna i kvalitetna wellness ponuda, odnosno skijanje na devetom mjestu kao jedan od neistraženih motiva dolaska još većeg broja Nijemaca u Hrvatsku.

Putovanje njemačke novinarke organizirala je Hrvatska turistička zajednica u suradnji s partnerima, odnosno Kamping udruženjem Hrvatske te uz veliku podršku sustava turističkih zajednica u zemlji.

Na kraju recimo kako u Hrvatskoj, a prema podacima Kamping udruženja Hrvatske, trenutno ima 648 kampova, a više od 30 njih otvoreno je i zimi.

Naslovna fotografija: Vinski kamp/ OPG Hažić

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.