Teran Wine&Walk – bogata ponuda terana uz prirodne ljepote Motovuna

Oko 500 eno-gastro entuzijasta okupilo se na prvom izdanju manifestacije Teran Wine&Walk. Sudionici su uživali u bogatoj ponudi terana nagrađivanih lokalnih vinara, ali i prirodnim ljepotama Motovuna.

Na 12 kilometara dugom vinskom pješačkom pohodu brojne domaće i strane posjetitelje dočekala je ponuda devet vinara i sedam ugostitelja na sedam okrijepnih stanica. Šetači su tako uživali u vinima Novaka, Fakina, Valente, Fachina, Bertoše, Benvenutija, Tomaza i Roxanicha te vinarije Vina Vorić iz Buja.

Gastronomske specijalitete, primjerice bruschette s namazom od tartufa, fritaju s gljivama, paštu sa šugom od divljači, istarsku mineštru i brojne druge, za goste su pripremali Miro Tartufi, Konoba Fakin, Istra Food Event & Fakin, Agroturizam Tikel, Konoba Pod Voltom, OPG Radošević i Vila Soši.

Poznato je koliko je ova sorta važna za naše područje te koliko su naši vinari cijenjeni i uspjeh koji ostvaruju na raznim domaćim i međunarodnim natjecanjima. Tako su na najvećem i najvažnijem svjetskom ocjenjivanju vina, Decanter World Wine Awards, ove godine osvojili 16 medalja, a čak dvije vinarije osvojile su zlatne medalje upravo za teran, izjavio je David Matković, direktor Turističke zajednice Općine Motovun.

Teran Wine&Walk opravdao očekivanja sudionika

Šetnja po pitoresknim vinogradima s pogledom na Motovun i dolinu rijeke Mirne, a pogotovo prolazak kroz tunel Motovun, najduži tunel na trasi Parenzane, oduševila je sve šetače. Tijekom prolaska zacrtane ture, osim kušanja ove popularne sorte i ostalih lokalnih delicija, uživali su u prirodnim, povijesnim i kulturološkim ljepotama ovoga kraja.

Šetnja do vrha Monte Šandrin, posjet mjestu Brkač, poznatog po arheološkim nalazima koji sežu u antiku te dolazak do vrha brda Šublenta, kojim dominiraju crkvica Rođenja Blažene Djevice Marije podignute u 17. stoljeću, obilježili su trasu prvog Teran Wine&Walka.

Šetači su ovaj vinski dan zaključili na after partyju kod vinarije Roxanich gdje je za zabavu bio zadužen DJ Hoky.

Prvo izdanje ove manifestacije opravdalo je sva očekivanja. Razvoj i unapređenje ponude te kvalitetan sadržaj rezultat su odlične suradnje svih dionika turističkog klastera sjeverozapadne Istre. Priča kojoj su se ove godine pridružili Motovun, Oprtalj i Grožnjan, dokaz je kako se domaći i strani posjetitelji mogu privući i izvan glavne turističke sezone.

Više informacija o manifestacijama moguće je pronaći na novoj web stranici klastera sjeverozapadne Istre.

Foto: Merlo De Graia

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.