Thalasso Cardio Walk – od ove subote hodajte i vježbajte u Opatiji

Program “Opatija – oaza zdravlja i wellnessa” od ove subote uvodi Thalasso Cardio Walk. Radi se o aktivnosti koji je razvila Thalassotherapia Opatija u suradnji s Turističkom zajednicom grada Opatije.

Zato ova aktivnost povezuje prirodne i povijesne resurse Opatije, kao što su blaga klima tijekom čitave godine, ljekovito djelovanje morskog aerosola ispunjenog mirisom mediteranskog bilja te popularno obalno šetalište Lungomare sa stručnošću i znanjem vrhunskih zdravstvenih djelatnika.

Thalasso Cardio Walk povezat će se s dobro prihvaćenim aktivnostima nordijskog hodanja, odnosno besplatnih vođenih šetnji koje se održavaju svake subote. Zajednički zdravstveno-rekreativni “đir” održavat će se jednom mjesečno, počevši od subote, 19. ožujka. Idući planirani datumi su 23. travnja te 21. svibnja.

Nakon starta grupe nordijskog hodanja ispred Ville Angioline u 10 sati, predviđeno je povezivanje s grupom korisnika usluga Thalassotherapije na obalnoj šetnici ispod hotela Admiral. U društvu fizioterapeuta koji će predstaviti zdravstvene prednosti aktivne šetnje, grupe će zajednički nastaviti aktivnu šetnju prema Ičićima. Nakon vježbanja pod vodstvom fizioterapeuta na ičićanskoj plaži, sudionici će se istim putem vratiti u Opatiju.

Aktivna šetnja dio je šireg projekta Thalasso Cardio Walk. U njegovom sklopu su postavljene informativne dvojezične table duž obalnog šetališta od Voloskog do Lovrana. Na tablama se nalaze edukativne informacije kao što je geografski prikaz šetnica i dionica za šetnju, potrebno vrijeme za savladavanje pojedine dionice, preporučene brzine hoda, smjernice za prepoznavanje intenziteta aktivnosti i subjektivne percepcije napora.

Fotografije: Turistička zajednica grada Opatije

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.