The Signature Dish: 4 of a Kind – vrhunski chefovi udružili snage u Rovinju

- Oglas -

Zaljubljenici u fine-dining imali su jedinstvenu priliku sudjelovati u seriji od pet ekskluzivnih večera “The Signature Dish: 4 of a Kind” koje su pripremala četiri impresivna imena hrvatske gourmet scene u vrhunskim restoranima s Michelinovom zvjezdicom ili preporukom.

Posljednja iz serije ekskluzivnih večera, u kojima užitak u hrani uključuje sva osjetila, okupila je tridesetak gostiju iz Hrvatske i inozemstva koji su uživali u jedinstvenom gourmet doživljaju sezone.

Glavne uloge ove nesvakidašnje serije kulinarskih doživljaja pripale su nekim od najprestižnijih imena hrvatske gourmet scene – chefu Jeffreyu Velli iz restorana Cap Aureo Grand Park Hotela Rovinj, chefu Lorenzu Laiu iz restorana Agli Amici Rovinj*,chefu Danijelu Đekiću iz restorana Monte*te chefu Damiru Pejčinoviću iz Meneghetti Wine Hotel & Winery.

Poznati po nesvakidašnjem pristupu u osmišljavanju, ali i oblikovanju sljedova u kojem ističu svoj osobni potpis, renomirani su chefovi, u Rovinju i Balama, u svojim restoranima s Michelinovim zvjezdicama i preporukama pripremali pomno odabrane jelovnike koje je krasio spoj gourmet iskustva i autentičnih istarskih jela.

Vrhunac događanja bila je ekskluzivna večera u restoranu Cap Aureo u sklopu Maistrinog Grand Park Hotela Rovinj čija je posebnost u tome što su ekskluzivno, samo za ovu priliku, snage udružili spomenuti chefovi koji su zajednički osmislili i pripremili jelovnik. Svaki od četiri chefa priredio je jedan slijed, a za ovo jedinstveno gourmet putovanje spojili su najbolje signature disheve, pomno odabrana vina i vrhunsku uslugu. 

Dodatnu notu posebnosti ove večere donio je i kovač svjetskog glasa Michele Massaro – Talijan čije noževe u svojim kuhinjama koriste najcjenjeniji svjetski chefovi poput Emanuelea Scarella, Renéa Redzepija i Alaina Ducassea. Massaro je u svom prvom službenom posjetu Hrvatsku, samo za potrebe ovog događanja, ručno izradio i donirao nož koji je u nedjelju na tajnoj aukciji prodan jednoj gošći.

Kreativnost, snaga, senzualnost i preciznost, glavne su emocije koje pokreću vrsne istarske chefove. Spajanjem njihovih vještina i strasti pokrenut je jedinstveni signature dish koncept s dugoročnom vizijom. Uz činjenicu da je hotelska grupacija Maistra dobila priliku okupiti četiri iznimno važna imena hrvatske gourmet scene, čije su večere izazvale veliko zanimanje zaljubljenika u fine-dining, najvažnija je ipak istaknuti plemenitu dimenzija “The Signature Dish: 4 of a Kind” događanja. Naime, zajednička večera imala je humanitarno-edukativan karakter u čijem su središtu učenici Strukovne škole “Eugen Kumičić” iz Rovinja.

Tijekom humanitarno-edukativne večere pojedini su gosti iskazali dodatnu želju za podrškom rovinjskoj školi i edukaciji novih naraštaja hrvatskih chefova. Kao veliki zaljubljenici u Rovinj i Istru, bračni par iz Ujedinjenog Kraljevstva zainteresiran je sudjelovati u nabavci potrebne profesionalne opreme za strukovnu školu, dok će gošća koja je ponudila najvišu cijenu na aukciji za nož, sredstva uplatiti izravno na račun škole.

Izvor fotografija: Maistra

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.