The Signature Dish 4 of a Kind – gourmet doživljaji s potpisima renomiranih istarskih chefova

spot_img

Omiljena turistička destinacija Rovinj i njegova okolica, ove jeseni postaje mjesto vrhunskih gourmet doživljaja. Bogata istarska tradicija isprepletena modernim elementima prikazat će sve svoje čari i ljepote – na pjatu. Jedinstven gourmet spektakl The Signature Dish: 4 of a Kind održava se od 26. do 30. listopada u šarmantnom Rovinju i predivnim Balama, a bogata gastronomska ponuda, osmišljena samo za ovu prigodu, pruža mogućnost doživljaja brojnih neispričanih priča ovoga kraja svim osjetilima.

Glavne uloge ove nesvakidašnje serije kulinarskih doživljaja imaju chef Jeffrey Vella iz restorana Cap Aureo, chefovi Emanuele Scarello i Lorenzo Lai iz restorana Agli Amici Rovinj, chef Danijel Đekić iz restorana Monte te chef Damir Pejčinović iz restorana Meneghetti.

Renomirani će chefovi u svojim restoranima s Michelinovim zvjezdicama i preporukama pripremiti ekskluzivnu večeru za tridesetak gostiju, dok će vrhunac doživljaja biti dolazak svjetski poznatog kovača Michelea Massara na dodatnu, humanitarno-edukativnu večeru čiji su jelovnik od četiri slijeda zajedno osmislili spomenuti chefovi.

Serija kulinarskih pustolovina

Poznati po nesvakidašnjem pristupu u osmišljavanju, ali i oblikovanju sljedova u kojem ističu svoj osobni potpis, chefovi kreću u seriju kulinarskih pustolovina 26. listopada večerom u restoranu Monte. U šest sljedova, chef Danijel Đekić istaknut će svoju senzualnost koja počiva na modernim tehnikama naglašavanja izvornog okusa namirnica.

Dan kasnije, 27. listopada, sedam signature jela pripremljenih iznimnom preciznošću naći će se na jelovniku chefa Jeffreyja Velle u restoranu Cap Aureo dok će kreativnost ideja pronađenih u bogatoj tradiciji Istre prezentirati chef Damir Pejčinović 28. listopada u restoranu Meneghetti. Gastronomsku vodilju koja naglašava snagu te jela obojena širokom paletom boja predstavit će chefovi Emanuele Scarello i Lorenzo Lai u restoranu Agli Amici Rovinj 29. listopada.

Korištenje najkvalitetnijih lokalnih, sezonskih namirnica, primjena trendova te kreativnost, snaga, senzualnost i preciznost, kao glavne emocije koje pokreću vrsne istarske chefove, iznjedrili su ono najbolje – vrhunska signature jela iznimne kvalitete koja stvaraju prvoklasno gourmet iskustvo koje nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

Četiri navedene večere dio su mozaika koji će u punoj snazi zabljesnuti na zajedničkoj humanitarno-edukativnoj večeri koja će se održati 30. listopada u restoranu Cap Aureo u Grand Park Hotelu Rovinj, u čijem su središtu učenici rovinjske Strukovne škole “Eugen Kumičić”. Svaki od četiri chefa priredit će jedan slijed jelovnika, a sve u želji da goste povedu na jedinstveno gourmet putovanje najboljim signature dishevima, odabranima vinima, iznimnim doživljajima i vrhunskom uslugom. 

Dodatnu notu posebnosti ove večere donosi i kovač svjetskog glasa Michele Massaro, poznati Talijan čije noževe u svojim kuhinjama koriste najcjenjeniji svjetski chefovi poput Emanuelea Scarella, Renéa Redzepija i Alaina Ducassea. Upravo je humanitarno-edukativna večera The Signature Dish glavni razlog njegovog prvog službenog posjeta Hrvatskoj, na kojoj će svoju podršku edukaciji novih naraštaja hrvatskih chefova iskazati donacijom noža napravljenog samo za potrebe ovog događaja.

Fotografije: Maistra d.d.

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.