Torpediraj se u Rijeku – suvenir koji podsjeća na bogatu riječku industrijsku baštinu

Torpediraj se u Rijeku – projekt je nastao s namjerom stvaranja prepoznatljivog riječkog suvenira i brenda, za koji su zaslužni Bernarda Mrak, doktorica dentalne medicine i zaljubljenica u kulturu, te Nenad Kinekla, inženjer brodostrojarstva i lokalpatriot. Priča je privukla veliko zanimanje javnosti, a to i ne čudi, jer priča o torpedu i Rijeci nije samo lokalna, nego i međunarodna.

“Želja nam je bila stvoriti novi riječki suvenir koji će biti prepoznat i u internacionalnim sferama i koji će kod posjetitelja izazvati oduševljenje i želju za prepričavanjem priče o gradu i izumu kojeg su posjetili. Projekt naravno ima i nekoliko lokalnih inicijativa. Ona najvažnija je da se kod svih naših građana probudi svijest o valorizaciji otkrića koje je zauzimalno značajnu poziciju sredinom 19. i početkom 20. stoljeća vodećih svjetskih mornaričkih velesila. Uz to želja nam je potaknuti i revitalizaciju i obnovu lansirne rampe koja bi zasigurno Rijeku učinila još atraktivnijom, prepoznatljivijom i turistički interesantnijom”, ističu voditelji projekta i dodaju kako je jedan od skorijih planova i povezivanje poduzetnika i ustanova (npr. muzeji, turistička zajednica) čime bi se stvorila baza za novu riječku turističku priču. Uzrečicom “Torpediraj se u Rijeku” žele skrenuti pažnju na eksploziju pozitivnih emocija, nove energije i kreativnosti ne naglašavajući razarajuće učinke koje je ovo otkriće imalo.

Majice postoje u hrvatskoj i engleskoj verziji (crne i bijele boje). Svi zainteresirani suvenire mogu kupiti preko Facebook stranice ili u suvenirnici “Poneštrica” u Rijeci. Majica je pakirana u posebnom dizajniranom tuljku koji na sebi ima priču o torpedu na četiri jezika. Zajedno u suradnji sa Muzejom Grada Rijeke dobiveno je odobrenje za korištenje QR koda koji sve posjetitelje direktno usmjerava na virtualnu izložbu torpeda i poziva na stalni postav izložbe.

https://www.facebook.com/110859290478947/photos/a.145012507063625/162434988654710/?type=3&theater

Torpedirajte se u Rijeku i upoznajte bogatu riječku industrijsku baštinu!

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.