Tri ptića čekaju ime: Do 05. srpnja možete odabrati imena malim rodama

Već tjednima svakodnevno pratimo što se događa u gnijezdu naših roda. Naša tri ptića su sve veća i veća i stiglo je vrijeme da dobiju imena. Pomozite odabrati imena za malene rode. Vaše prijedloge s kratkim obrazloženjima napišite u komentare do 5. srpnja, objavila je Javna ustanove Zeleni Prsten Zagrebačke županije. Konačna imena odabrat će pratitelji na Facebook stranici nakon što djelatnici JU Zeleni prsten od pristiglih imena suze izbor na pet najboljih prijedloga.

Postavljena je kamera koja prenosi uživo što se događa u gnijezdu rode 24 sata na dan u jednom od sela s najvećim brojem roda u Zagrebačkoj županiji, Donjoj Kupčini. U javnoj ustanovi prate gnijezdo, promatraju kako se rodan udvara rodi, kako rode izražavaju nježnost, ljubav i privrženost prema partneru, tko sjedi na jajima, roda ili rodan ili možda oboje, tko hrani male ptiče i jesu li rode monogamne ili rodu posjećuje više rodana.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Od samog početka u gnijezdu je bilo vrlo zanimljivo. Prvo su rode uređivale i dograđivale gnijezdo, potom je snimljeno kako se rode pare. s nestrpljenjem se iščekivalo kada će roda snijeti prvo jaje, a ove godine ih bilo čak pet.

Trenutno možete pratiti kako rode brinu o svojim ptićima, kako ih hrane, a uskoro će ih učiti kako letjeti. Zanima li i Vas tajanstveni život roda, pratite što se događa u gnijezdu roda na linku.

Fotografije: Javna ustanova Zeleni prsten Zagrebačke županije

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.