U Međimurju uskoro bike info centar s vidikovcem „Goričko sviralo“

Zahvaljujući projektu CycleSeeing Attractour – CSA na Mađerkinom bregu Međimurje će dobiti Biciklističko informativni centar s vidikovcem „Goričko sviralo“. Projekt vidikovca osmislili su domaći arhitekti Bojan Perhoč i Igor Perhoč iz čakovečke tvrtke Urbia d.o.o.

Nova turistička atrakcija obogatit će turističku ponudu općine Štrigova, atraktivne kontinentalne turističke destinacije poznate po crkvi Svetog Jeronima u kojoj se nalaze freske poznatog slikara Ivana Rangera, te brojnim vinogradima i vrhunskim vinima, biciklističkim stazama i sportskim manifestacijama, kao i kulturno-umjetničkim te eno-gastronomskim događajima.

Vodeći partner projekta vrijednog 1.463.966,46 eura je Općina Štrigova, čiji je načelnik Stanislav Rebernik naglasio da je ideja o vidikovcu na Mađerki stara gotovo koliko i Općina. – Ovaj projekt dugo smo čekali, prolazio je brojne uspone i padove no zahvaljujući ustrajnosti došli smo do službenog početka. Aktivnosti oko projekta bile su vrlo kompleksne, ali sav trud se isplatio jer ćemo dobiti nužno potreban objekt koji će uz Društveni dom i Svjetski centar Pušipela u Štrigovi zaokružiti našu ponudu u jedinstvenu priču.

Uz Općinu Štrigova i Turističku zajednicu Općine Štrigova, partner na projektu je mađarski Grad Nagykanizsa, suradnici su biciklistički klub „Mura Avantura“ iz Hrvatske i biciklistička udruga „Termál Út Kis-Balaton“ iz Mađarske, a voditelj provedbe projekta je Javna ustanova za razvoj Međimurske županije REDEA..

Nagykanizsa će izgraditi Eko centar za posjetitelje s pump track poligonom koji će uvelike utjecati na turistički izgled i ponudu grada. Izradom novih zanimljivih turističkih paketa promovirat će prekogranične regije kao turističke destinacije s atraktivnom ponudom sadržaja za aktivni odmor. Označavanjem biciklističkih ruta u Međimurskoj županiji i regiji oko Nagykanizse poboljšat će se prekogranična povezanost i omogućiti brojnim cikloturistima i ostalim posjetiteljima lakše snalaženje i pronalazak turističkih sadržaja.

Uvođenjem ETIS sustava – Europski sustav pokazatelja za turizam za održivo upravljanje odredištima- cilj je pridonijeti unaprjeđenju održivog upravljanja destinacijama tako da se dionicima u turizmu osigura jednostavan i koristan sustav, odnosno alati koji će im pomoći u upravljanju procesima održivosti i analizi ostvarenog napretka i rezultata poslovanja.  zradom inovativne mobilne aplikacije kao sustava za praćenje broja posjetitelja i turista, kao i njihovog utjecaja na okoliš, omogućit će se i brzi pristup korisnim i zanimljivim informacijama o destinacijama.

Ukupna vrijednost projekta je 1.463.966,46 eura, od čega je čak 1.244.371,48 eura bespovratnih sredstava. Provedba projekta počela je prvog rujna, a projekt traje do 1. 5. 2022. godine.

Ovaj projekt je upravo pravi smisao korištenja europskih novaca, a to je nadogradnja turističke priče s nekom od atrakcija, kao i ubrzani razvoj destinacije. A Međimurje uz odličnu posloženu bazu, upravo pametno koristi EU fondove kako bi nadogradili svoju turističku priču.

Izvor: HrTurizam.hr

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.