U Nacionalni park Krka do ožujka 2024. uz niže cijene ulaznica

Nacionalni Park Krka je cjelogodišnja destinacija, idealna za vikende pune doživljaja. Bilo da se radi o biciklističkim i pješačkim stazama ili obitelji s djecom, iskoristite svaku zraku sunca i obiđite čak 109 četvornih kilometara ljepote. Sada je prigoda za iskoristiti niže cijene ulaznica za Nacionalni park Krka i uživati u prekrasnoj prirodi.

krka rođendan
Izvor fotografije: JU “Nacionalni park Krka”

Cijena ulaznica za sve kopnene lokalitete do ožujka sljedeće godine iznosi sedam eura za individualne posjete odraslih te samo četiri eura za djecu od 7 do 18 godina. Podsjetimo i na članstvo u Klubu prijatelja Krke. Članstvo je dostupno svim posjetiteljima, domaćim i stranim, po cijeni od 60 eura za odrasle i 30 eura za djecu od 7 do 18 godina, koja će posjećivati Park u pratnji roditelja. Za žitelje Šibensko-kninske županije članarina iznosi 13 eura za odrasle i 6 eura za djecu od 7 do 18 godina. Članstvo vrijedi godinu dana od dana kupnje.

///Ulaznice za Nacionalni park Krka dostupne i online

Nacionalni park Krka će 24. i 31. prosinca biti otvoren do 12 sati, a na Božić, 25. i 26. prosinca bit će zatvoren za posjetitelje. Prvog dana nove 2024. godine bit će otvoren samo ulaz Lozovac. Ostalim danima do kraja ove godine Nacionalni park Krka otvoren je od 9 do 16 sati. U zimskom razdoblju brodovi ne voze no do Skradinskog buka možete doći preko glavnog kolnog ulaza Lozovac ili iz Skradina pješačko-biciklističkom stazom uz rijeku.

///Skradinski buk – nezaobilazna destinacija Nacionalnog parka Krka

Skradinski buk – etno selo, izvor fotografije: JU “Nacionalni park Krka”

///Novom pješačkom stazom ispod Skradinskog mosta do prekrasnog Skradinskog buka

Pješačke i biciklističke staze

Nacionalni park Krka možete upoznati šetnjom poučno-pješačkim stazama. Staze su opremljene edukativnim pločama s informacijama o biljnom i životinjskom svijetu Parka, ali i o brojnim kulturnim i povijesnim znamenitostima na njegovu području. Na raspolaganju vam je više od 20 staza, u ukupnoj dužini od 47 kilometara. Staze su dužinom i zahtjevnošću prilagođene svim dobnim skupinama i razinama tjelesna spreme. Svaka od njih će vas povesti kroz predjele koji ljepotom oduzimaju dah i ispričati vam mnoge fascinantne priče.

///Nacionalni park “Krka” među najomiljenijim hiking destinacijama u Europi

pješačka staza krka
Izvor fotografije: JU “Nacionalni park Krka”

No osim pješačkih, Krka nudi i veliki broj biciklističkih staza i ruta. Ako ovu zelenu oazu dalmatinskog krša poželite doživjeti na dva kotača, ovdje vas čeka čak 388 kilometara biciklističkih ruta. Biciklističke rute kroz Park formirane su kao kružne, pa će vas vratiti na početnu točku a da se pri tome ne vraćate istim putom. Ukupno je 12 biciklističkih ruta, od toga tri brdsko-biciklističke, tri cestovne i šest Track ruta za ugodnu obiteljsku vožnju.

Eko kampus “Krka”

Završite li vožnju u Puljanima, svakako posjetite Eko kampus “Krka”. Interpretacijsko-edukacijsko i volontersko središte namijenjeno je učenicima, studentima, volonterima, znanstvenicima i istraživačima, ali i svim istinskim zaljubljenicima u prirodu koji žele detaljno upoznati prirodne vrijednosti i bogatu kulturno-povijesnu baštinu Parka.

Nakon što je otvoren u proljeće 2022. godine posjetiteljski centar edukativnog karaktera s prihvatnim kapacitetima, zaživio je punim kapacitetom. Kompleks se sastoji od Arheološke zbirke, u kojoj su izloženi predmeti pronađeni u iskopavanjima na području rimskog vojnog logora Burnum, Prirodoslovne zbirke, u kojoj je prezentirana bogata prirodna baština zaštićenog područja, Laboratorija prirode, edukacijskog centra za djecu osnovnoškolskog uzrasta, i Škole u prirodi, prostora za edukaciju na otvorenom.

Izvor fotografije: JU “Nacionalni park Krka”

Volonterski centar sa smještajnim kapacitetima hostelskog tipa i laboratorijima za istraživače, omogućio je, kao što mu ime govori, provođenje volonterskih programa sa smještajem volontera u Nacionalnom parku “Krka”. Blizina prirodnih i kulturno-povijesnih znamenitosti i, općenito, ugođaj boravka u zaštićenoj prirodi dodatan su ili, možemo reći, čak najvažniji motiv za organiziranje događanja u Eko kampusu “Krka” u Puljanima i boravak u njemu.

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.