U Splitsko-dalmatinskoj županiji ostvareno 48% noćenja, srpanj i kolovoz najbolji

spot_img

Nakon značajnog pada turističkih dolazaka i noćenja gostiju u prvim polugodištu 2020. godine kojeg je obilježila pandemija COVID-19 i prekinula putovanja u cijelom svijetu, u Splitsko – dalmatinskoj županiji je zabilježen ohrabrujući oporavak u srpnju i potom nastavak rasta dolazaka stranih gostiju u kolovozu.

Prema sustavu eVisitor u komercijalnom smještaju se u kolovozu u Srednjoj Dalmaciji odmaralo 509.522 turista koji su ostvarili 3.586.235 komercijalnih noćenja što je ostvarenje od 54% u dolascima i 63% u noćenjima u odnosu na kolovoz prethodne godine. Najveći broj noćenja ostvarili su u tom mjesecu gosti iz Poljske, Njemačke i Češke.

U komercijalnom smještaju je u prvih osam mjeseci na području Srednje Dalmacije boravilo 1.116.901 turista koji su ostvarili 7.279.960 noćenja pa je na razini osam mjeseci ove godine ostvareno 38% u dolascima i 48% u noćenjima od fizičkog prometa iz lanjske godine. U prvih osam mjeseci najviše gostiju došlo je iz Poljske, Njemačke i Češke.

Nakon uspostavljanja avio-veza na području županije u kolovozu je zabilježen rast dolazaka i noćenja turista s tržišta Velike Britanije, Francuske i Skandinavije.

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.