U subotu u Trogiru druga ovogodišnja akcija čišćenja podmorja

Turistička zajednica grada Trogira i Grad Trogir u suradnji sa Seastorm Rental dana 04. studenog 2023. godine u 09:00 sati organiziraju drugu po redu ovogodišnju ronilačko – ekološku akciju čišćenja podmorja EKO TROGIR 2023.

Trogir

Akcija će se održati na potezu Brigi – Lokvice – Žudika s predviđenim trajanjem do 14:00 sati. Cilj ove akcije jest doprinijeti podizanju svijesti o važnosti preventivnih i kontinuiranih akcija čišćenja morskog područja te unaprjeđenju plaža i obala kako bi se doskočilo rastućim izazovima onečišćenja
morskog okoliša.

Kako bi se minimizirali negativni učinci urbanizacije i industrije na kvalitetu i raznolikost morskog ekosustava važan preduvjet je interdisciplinarno sustavno djelovanje institucija i svakodnevne navike građana. Stoga se ekološke akcije organiziraju nekoliko puta godišnje na različitim lokacijama na području grada, a posebno prije i nakon turističke sezone.

Trogir – grad majstora koji ostavlja neizbrisiv trag

Predlažemo da nakon akcije čišćenja prošećete ulicama ovog pitoresknog dalmatinskog grada. Trogir u svojim kamenim uličicama čuva brojne tragove domaćih i svjetskih majstora koji pozivaju na otkrivanje. Vješto urezani u kamene fasade grada, naizgled beznačajni zarezi, udubljenja, crtice, polumjeseci, cvjetovi, listovi i grančice, sjekire, nacrti, trlje, otkrivaju se tek pomnom oku znatiželjnog promatrača koji u njima vidi sve bogatstvo umjetnosti, ali i radosti svakodnevnog života ujedinjenog u Trogiru.

Znakovi ili tragovi koje su ostavili majstori nikada neće otići u zaborav. Svjedoče o tome da su ti ljudi ovdje ne samo stvarali, na što upućuju podignuta zdanja, nego da su ovdje i uživali u životu, što pokazuju različite igre urezane oko crkve Ivana Krstitelja i na ulazu u katedralu.

Izvor: TZ Grada Trogira

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.