U vagonima nasuprot zagrebačkog Zapadnog kolodvora otvoren Bistrot Balkan Express

- Oglas -

S Perona 16 u Magazinskoj ulici 16 u Zagrebu krenuo je s radom Bistrot Balkan Express. Jedinstven gastronomsko-enološki koncept smjestio se u dva originalno uređena vagona nasuprot zagrebačkog Zapadnog kolodvora i u svom konceptu će okupljati pet zemalja Balkana: Hrvatsku, Srbiju, Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru i Makedoniju.

Građani i gosti Zagreba ovim projektom dobili su hvalevrijedan sadržaj na originalnoj lokaciji, tik uz prugu i jedan od najljepših gradskih kolodvora.

Svakog dana osim nedjelje od 8:00 do 18:00 sati na meniju Balkan Expressa goste očekuju specijaliteti kuhinja pet balkanskih država koje će biti zastupljene s po dva glavna jela, jednim desertom, te autohtonim vinima i alkoholnim pićima.

Gosti Balkan Expressa u hrvatskom će tjednu moći uživati u punjenoj puretini s mlincima, fišpaprikašu sa širokim rezancima i zapečenim štruklima, u srpskom tjednu ih, između ostaloga, čeka Karađorđeva šnicla i punjena vješalica, u makedonskom povrtna čorba i Ohridski biseri, a svrate li u bosanskom tjednu, među inim mogu kušati Biber meso i urmašice.

– Osim gastronomskim konceptom i uređenjem, Balkan Express jedinstven je i u pristupu životnoj filozofiji promičući radost življenja kroz slogan “Pare ostavljene u kafani su pare uložene u lijepa sjećanja”, ističe vlasnik Ante Perica dodajući da će Balkan Express inspirirati goste da se prepuste užicima, okuse i iskuse najbolje od Balkana, te uvijek iznova otkrivaju strast i radost u svakom zalogaju i svakoj  čaši uz lagane note balkan jazz glazbe.

Balkan Express postavit će Zagreb na mapu europskih metropola koje žive i stvaraju nove trajne vrijednosti na dotad zanemarenim lokacijama, uz kreativne i inovativne pristupe gastronomiji i turizmu. Planirani nastavak putovanja je u zapadnoeuropskim zemljama ali i zemljama Balkana.

Foto: Bistrot Balkan Express

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.