Umjetnost na otvorenom: U subotu u Sinju i Supetru imate priliku slikati s akademskim slikarima

U subotu 18. svibnja, u Sinju i Supetru održat će se umjetnička manifestacija pod nazivom “Umjetnost na otvorenom – Art in the Heart of Adriatic” u suradnji Turističke zajednice Splitsko – dalmatinske županije, Hrvatske udruge likovnih umjetnika i Turističkih zajednica Sinja i Supetra.

Umjetnost na otvorenom, tz sdž
Izvor fotografije: Turistička zajednica Splitsko-dalmatinske županije

U Supetru i Sinju će se istovremeno, od 10 do 15 sati, pod vodstvom akademskih slikara održati slikarske radionice na otvorenom, kojima će se slobodno moći pridružiti i svi zainteresirani građani, bilo da se žele okušati u slikanju ili tek porazgovarati s umjetnicima.

U parku Ratac u Supetru će se tako održati radionica „Slikanje otoka“ pod vodstvom slikarice i profesorice na Umjetničkoj akademiji u Splitu Glorije Oreb. Slikat će se s akrilom u kombinaciji sa suhim medijima ugljena, krede i pastela. U Sinju će se u Parku kralja Tomislava u sklopu radionice pod vodstvom umjetnika Vinka Barića, s tehnikom suhi pastel slikati motivi grada Sinja. Na punktovima na obje lokacije bit će raspoređeno više umjetnika koji će biti dostupni građanima.

Umjetnost na otvorenom, tz sdž
Izvor fotografije: Turistička zajednica Splitsko-dalmatinske županije

Nastavak je ovo umjetničkog projekta TZ SDŽ nakon što je prošloga tjedna na Matejušci održana slikarska radionica prilikom čega su akademski slikari iz Hrvatske udruge likovnih umjetnosti crtali na otvorenom inspirirajući se ljepotama grada uz druženje s građanima.

Cilj projekta nije samo predstaviti umjetničko nasljeđe naše županije, već i približiti slikarstvo, umjetnički crtež te modeliranje publici svih dobnih skupina, posebno mladima. Plenerizam, izrazito inspirativan umjetnički koncept slikanja izravno u prirodi, istražuje slikanje u prirodi kao proces koji se odvija pod različitim svjetlosnim i vremenskim uvjetima, ističući svjetlo, svježinu i živost boja. Umjetnici će slikati, crtati i modelirati na otvorenom, demonstrirajući vještinu brzog prenošenja motivacija na platno, suočavajući se s neprekidnim promjenama svjetlosti.

Umjetnost na otvorenom, tz sdž
Izvor fotografije: Turistička zajednica Splitsko-dalmatinske županije

Svi građani pozvani su na ovo događanje prilikom kojega mogu uživati u nastanku umjetničkih djela s motivima prekrasnih dalmatinskih krajolika.

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.