Unikatan božićni poklon – Posvoji maslinu iz Dalmacije

Održivi turizam i obzirnost prema okolišu iznimno je važna, možda čak i najvažnija tema trenutka u kojem živimo. Stoga unikatnost, inovativnost i održivost postaju glavni elementi modernog darivanja.

Sukladno trendovima održivog darivanja, Udruga Eko selo Vrsine pokrenula je  projekt “Posvoji maslinu iz Dalmacije”. U sklopu projekta uspostavljena je suradnja s lokalnim maslinarom i više puta nagrađenim šampionom Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Šalov-Gustirna. Tako će se na inovativan način promovirati manje poznato ruralno područje i razvijati održivi turizam.  

Članak se nastavlja ispod oglasa

Na svaku posvojenu maslinu u stoljetnom masliniku, stavit će se drvena pločica s imenom posvojitelja. Osim toga posvojitelj će jednom godišnje zaprimiti pošiljku vrhunskog maslinovog ulja direktno na kućni prag. Posvojitelj također može posjetiti svoje stablo kad god zaželi i uz to istraži Marinsko zaleđe.

posvoji maslinu

Prema riječima voditeljice projekta Nastje Logar, želja je na malo drugačiji način promovirati lokalno maslinarstvo u Marinskoj Zagori – destinaciji inače poznatoj kao tradicionalno područje maslinarstva Dalmacije te potaknuti ekološki osviješten segment gostiju na posjet destinaciji. Posvajanje masline može zaista biti unikatan i emocionalan poklon za eco-friendly osobe koje imaju sve.

Projekt “Posvoji maslinu iz Dalmacije” obuhvaća hvalevrijednu suradnju između lokalnog Obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva, a i organizacije civilnog društva koja se brine o održivom ruralnom razvoju Marinskog zaleđa. Stoga služi kao primjer dobre prakse uspostavljanja suradnje između privatnog i nevladinog sektora u svrhu razvoja i promocije održivog turizma.

Izvor fotografija: Udruga Eko selo Vrsine/ Ecobnb

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.