Upoznajte grad rođen u istarskom kamenu: Vodnjan nastavlja sezonu koncerata u Parku kažuna

- Oglas -

Turistička zajednica grada Vodnjana nastavlja s koncertima u jedinstvenom Parku kažuna. Prvi koncert najavljen je već za ovu subotu, 15. lipnja, s početkom u 21:00 sat, kada će Park kažuna biti domaćin besplatnog koncerta grupe Febra na jednoj od najpitoresknijih lokacija u Istri.

Grupa Febra, osnovana je 2013. godine, iza sebe ima mnoge nastupe na raznim manifestacijama i brojnim pozornicama. Nastupali su diljem Istre, Hrvatske i u inozemstvu te rasplesali mnogobrojnu publiku.

Njihov repertoar uglavnom čine obrade pjesama stranih izvođača iz 50-ih i 60-ih godina, kao i suvremenih pjesama. Sve izvedbe su u pop, jazz, soul i blues maniri, s prizvukom rockabillyja, namijenjene stranoj i domaćoj publici svih generacija.

Park kažuna Foto: Turistička zajednica grada Vodnjana

Ovaj jedinstveni park, Park kažuna, poznat je po svojim kamenim građevinama, kažunima, koji su zbog svoje iznimne ljepote i veličine prozvani „kameni divovi“. Park kažuna biti će jedinstvena kulisa ovog koncerta i nezaboravan ambijent za sve ljubitelje glazbe i prirode.

Park kažuna, smješten na samome ulazu u Vodnjan, nudi jedinstvenu priliku za uživanje u glazbi pod zvjezdanim nebom, okružen kažunima koji svjedoče o bogatoj povijesti i tradiciji ovoga kraja.

Vodnjan: Grad rođen u istarskom kamenu

Za Vodnjan se slobodno može reći da je rođen iz bijelog kamena koji ga okružuje. Istarski kamen vezan je uz osnutak Vodnjana koji se zbio prije 4000 godina. Naime, novo naselje počelo je nastajati oko mjesta Sv. Lovro (na rubu današnjeg grada Vodnjana) čije ruševine i danas Vodnjanci nazivaju “groumaso de la sorte” ili ostaci gdje je bačeno kamenje, odnosno donesena odluka o osnivanju grada u kojem će se stanovnici sedam naselja osjećati sigurno i zaštićeno.

vodnjanski kaštel, vodnjan
Izvor fotografija: Turistička zajednica grada Vodnjana

Nastajanje grada i ljepotu vodnjanske arhitekture možete pratiti u valovitom kretanju raznovrsnih građevina, polaganom šetnjom kroz grad. Podižući i spuštajući pogled pronalazit ćete kamen oblikovan različitim arhitektonskim stilovima iz različitih razdoblja. Znalačko oko prepoznat će utjecaje venecijanske, gotičke ili srednjovjekovne arhitekture.

Kamen će vam se obraćati na svakom koraku, a prošlost šaputati zanimljive činjenice poput one da su sve vodnjanske ulice nekada bile prekrivene bijelim kamenom ili pak da su, zahvaljujući velikoj količini kamena koja se i danas nalazi na području Vodnjanštine, čak i kuće najsiromašnijih stanovnika bile građene od ovog izdržljivog materijala.

Istražite Vodnjan i uživajte uz zvuke glazbe i ovog ljeta. Više informacija o događanjima potražite na LINKU.

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.