Upoznajte Ližnjan uz novu virtualnu 360 panoramu

Prikazi turističkih destinacija s virtualnim 360 panoramama sve su češći, no Turistička zajednica općine Ližnjan pobrinula se za originalan način predstavljanja noviteta virtualnog razgleda akcijom uljepšavanja prirode ove južnoistarske općine.

Točno 360 sadnica raznobojnih cvjetnica i ukrasnog bilja s naglaskom na mirisnu lavandu posađeno je početkom travnja u svim mjestima općine Ližnjan. Želja je bila pridonijeti brizi za okoliš kako bi se prirodne ljepote ovog kraja očuvale te kako bi svi posjetitelji redizajniranih web stranica uživali u još rascvjetanijoj virtualnoj 360 panorami.

Članak se nastavlja ispod oglasa

S ciljem da svijest o lijepom i očuvanom prirodnom krajoliku padne na plodno tlo, najveći dio sadnica došao je u ruke vrtićke i školske djece općine Ližnjan. Za pozitivan dojam gosta i uređenost destinacije iznajmljivači privatnog smještaja od izuzetne su važnosti pa je dio sadnica podijeljen i njima kako bi dodatno oplemenili izgled svojih okućnica i terasa.

U jednoj šetnji do svih mjesta i atrakcija općine Ližnjan

Zahvaljujući naprednoj webVR i 360 tehnologiji od sada je moguće interaktivno i virtualno prošetati kroz mjesta općine i njezine kulturno- povijesne i prirodne atrakcije. U ovoj šetnji vrijeme je uvijek sunčano, a na svakom “koraku” moguće je saznati zanimljive informacije i povijesne podatke te zaviriti u objekte koji nisu dostupni za razgled u svakom trenutku.

Nakon što kroz kratki opisni tekst ili duži tekst na web stranicama upoznaju svaku od atrakcija, korisnici će pomoću Google Mapsa saznati i kako mogu stići do njih.

Za sada se panoramom mogu upoznati mjesta općine Ližnjan, a to su Ližnjan, Šišan, Valtura, Muntić, Jadreški i Ušićevi Dvori. Također, može se zakoračiti pod svodove ližnjanskih crkvi Majke Božje od Kuj i sv. Martina b., zatim crkve sv. Felixa i Fortunata u Šišanu te dvije crkve u Valturi: sv. Ivana Apostola te crkvice Blažene Djevice Marije (Kostanjica) i crkve sv. Jeronima u Muntiću.

Panorama će posjetitelje web stranica Turističke zajednice općine Ližnjan dovesti i do prirodnog i adrenalinskog raja Uvale Kuje te plaže Bura bura i spilje Šandalja. Nisu izostavljene ni dvije posebne atrakcije, šumovito i povijesno zanimljivo brdo Monte Madonna te Nezakcij, najvažniji istarski arheološki lokalitet.

Fotografije: Otokar Crnalić/ 360 Provideo, izvor: Turistička zajednica općine Ližnjan

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.