Uskrs u Baški uz brojne sudionike i bogati program događanja

spot_img

Toplo vrijeme, uživanje u tradicionalnim gastronomskim specijalitetima te druženje s dragim osobama kroz šetnje uz more i u prirodi tek su dio aktivnosti u kojima su posjetitelji uživali proteklog vikenda u Baški, a koja je uskrsne blagdane dočekala u posebnoj atmosferi.

uskrs u baški
Izvor fotografije: Turistička zajednica Općine Baška

Najiščekivanije događanje otvaranja predsezone u Baški i ove se godine pokazalo pravim uspjehom! U edukativnoj igri “Potraga za Uskršnjim zecom” sudjelovalo su tako rekordne 53 ekipa te preko 200 sudionika. Većinom su to bile obitelji sa otoka Krka, iz Rijeke i Zagreba, no međunarodni su karakter manifestaciji dale i obitelji iz Njemačke, Austrije, Poljske i Slovenije. Brojne sudionike, koji su nestrpljivo iščekivali početak potrage, Heritage Hotel Forza počastila je ukusnom slatkom zakuskom koja ih je napunila energijom.

Nakon uzbudljive i užurbane potrage, uslijedila je odlična okrjepa. U suradnji s Turističkom zajednicom Općine Baška, dragi domaćini iz Gostionice Bag i ove su godine u velikoj padeli pripremili ukusnu fritaju od 11 kilograma domaćih šparoga i čak 400 jaja! Druženje uz razmjenjivanje dojmova te uživanje u slatkim poslasticama koje je najmlađim posjetiteljima na cilju dijelio Uskršnji zec, bili su idealan način za opuštanje na proljetnom suncu.

uskrs u baški
Izvor fotografije: Turistička zajednica Općine Baška

Za ugodnu atmosferu pobrinuo se i mladi glazbeni duo Matea Dujmović i Antonio Krištofić koji su, uz pratnju Luke Totara na gitari, izveli najljepše domaće i svjetske hitove.

///Crna ovca – Baška i ove godine garantira najbolji vikend provod koji možete zamisliti

Uskrsnu nedjelja započela je jutarnjom svečanom svetom misom u crkvi Presvete Trojice ispred koje je, odmah potom, nastupila mlađa sekcija folklornog društva KD “Šoto”. Odjeveni u tradicionalne nošnje, prisutnima su podijelili pince, kao uskršnji poklon Turističke zajednice općine Baška.

baška
Izvor fotografije: Turistička zajednica Općine Baška

Zajedničko druženje nastavljen je i na Uskrsni ponedjeljak prigodnim sakralnim koncertom župnog zbora sv. Mihovila ark. iz Vrha, pozdravljajući se tako s vikendom koji je zaista utjelovio pravi duh Uskrsa kao blagdana mira i blagosti.

uskrs u baški
Izvor fotografije: Turistička zajednica Općine Baška

Uz bogati program, brojni posjetitelji i mještani mogli su uživati i u divnim uskršnjim dekoracijama u Baški. Zečići, pisanice i proljetno cvijeće unijeli su dašak uskrsne vedrine na bašćanske šetnice pa kutaka za fotografiranje niti za ove blagdane nije nedostajalo!

Uskrs u Baški – FOTOGALERIJA

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.