Uskrs u Ekomuzeju Batana: 2024 jaja, batana ukrašena cvijećem, tradicijski zalogaji i živa glazba

spot_img

Rovinj okupan proljetnim suncem, pod kojim oživljavaju njegove upečatljive boje, idealno je odredište za uskrsne blagdane na moru. Ima li bolje pozivnice domaćima i gostima, za tradicionalni program koji je za Uskrs pripremio Ekomuzej-Ecomuseo “Batana”, od proljetno ukrašene najstarije batane “Risorte”?

rovinj proljeće
Rovinj u suncu, izvor fotografije: Ekomuzej Batana

S prvim danima proljeća učenici rovinjskih osnovnih škola zamijenili su učionice Velikim molom i u obilju sunca prionuli posebno kreativnom zadatku. Na preduskrsnim radionicama u organizaciji Ekomuzeja-Ecomuseo “Batana” izrađivali su od papira nježne bijelo-roze cvjetove badema. Njima su potom pažljivo ukrasili najstariju rovinjsku batanu, stalno “usidrenu” ispred ulaza u Ekomuzej-Ecomuseo u znak dobrodošlice.

Ukrašena cvjetnim vijencem “Risorta” najljepša je najava tradicionalnog Bataninog programa koji će ispred Ekomuzeja-Ecomuseo donijeti primamljive uskrsne okuse, mirise i, naravno, puno dobrog raspoloženja uz pjesmu i glazbu.

ekomuezj batana uskrs
Boje Uskrsa ispred Ekomuzeja-Ecomuseo Batana

Svi posjetitelji moći će kušati tradicionalni meni, koji će se dijeliti besplatno (frigana riba i čaša vina), a dijelit će se i mirisne uskrsne pince te kuhana jaja, i to čak njih 2024! Program će u nedjelju započeti u 10:30 i trajati do 13 sati, a nakon predaha druženje se nastavlja u popodnevnim satima od 17 do 19 sati. Na Uskrsni ponedjeljak program započinje u 10, a trajat će do 13 sati. Kao i svako događanje u Ekomuzeju-Ecomuseo, i ovo će popratiti živa glazba za koju će biti zaduženi “Sugar Notes”, “Viècia Ruveîgno” i “Dj So Chic trio”.

ukrasi glazba
Foto: Ekomuzej Batana

Uz Ecomuseo-Ekomuzej “Batana”, organizatori programa su Turistička zajednica – Ente per il turismo Rovinj-Rovigno i Grad Rovinj-Rovigno – Città di Rovinj-Rovigno.

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.