Uživajte kao da vam je posljednji put: Art park cirkus se vraća na Ribnjak

Projekt Art park i ovog će se ljeta smjestiti u parku Ribnjak, na već poznatoj lokaciji uz Centar mladih Ribnjak. Po sedmi put poznata ljetna manifestacija okupit će brojne umjetnike, ovog puta pod zajedničkim nazivnikom “Posljednji cirkus na Ribnjaku”. Prva cirkuska akrobacija Art parka odvijat će se tijekom vikenda otvorenja 17., 18. i 19. lipnja 2022. kada posjetitelji mogu očekivati odličan glazbeni program, dobar cirkuski show i novi postav street art galerije.

– Zabavan šareni cirkus bio nam je nit vodilja, a naša cirkuska čerga pobrinut će se i da ovo izdanje Art parka bude veselo, opušteno i ispunjeno različitim kreativnim programom za sva osjetila. Inspirirali smo se izrekom “Uživajte kao da vam je posljednji put” pa je stoga ideja da se tim intenzitetom i zabavimo u ovih mjesec dana trajanja programa Art parka na Ribnjaku. Vjerujte nam, bit će cirkus, kao da je posljednji, rekao je ovim povodom Boris Bare, jedan od organizatora Art parka te umjetnički voditelj projekta.

Osim nove street art galerije koju ove godine potpisuju talentirani hrvatski umjetnici Marin Remić i Popilome iz Jutarnje Šetnje te Vedran Štimac i Glitch Boy, bit će predstavljene čak dvije nove umjetničke etikete Art park piva nastalog u suradnji s Pivovarom Medvedgrad.

Posjetitelje tijekom vikenda otvorenja očekuju tri dana odličnog programa. Za petak 17. lipnja, svoju finu plesnu glazbenu selekciju bruse Jeff Jarunsky, Kuna i Zac, a dan kasnije, u subotu, provjereno dobra ekipa Velvet festivala, probranim disco, jazz ritmovima vodi vas na more, najavljujući svoju sunčanu ekstravagancu koja će se održati od 30. lipnja do 2. srpnja 2022. na Krku.

Nedjelja je zamišljena kao iznimno zabavan obiteljski dan jer u Art park iz Venezuele stiže Popiño Circus Show, a kojem će prethoditi i mala radionica cirkuskih tajni za djecu i njihove roditelje. Radionica je besplatna i otvorenog tipa, a program počinje u 18 sati.

Nakon vikenda, Art park na Ribnjaku svakodnevno će biti otvoren za druženja od 16 sati, sve do 17. srpnja 2022. Posjetitelje u nastavku, uz redoviti glazbeni program, očekuje Dobar dokumentarac ponedjeljkom u suradnji s Dokukinom, zatim proslava Svjetskog dana glazbe, Pedalafest, kreativni OMart program za djecu, radionice u suradnji s Teatrom CIRKUS Punkt, gostovanje Centra KNAP, razgovori na temu recikliranja koje će predvoditi Ditch Plastic, a dio programa “Srpanj bez plastike” koji vodi Zelena akcija također će se odvijati u Art parku.

Odrasli će u srpnju uživati u radionicama recikliranja, a u planu je i omiljeni Buvljak te različite prezentacije domaćih kreativaca. Stol za stolni tenis će već tradicionalno biti dijelom svakodnevnog opuštanja i razbibrige u samom centru grada.

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.