Vikend u Opatiji: Subota aktivan dan uz najljepše staze kraljice Kvarnera

Ove subote, 26. ožujka, Opatija će biti ispunjena sportskim aktivnostima za ljubitelje aktivnog vikenda uz more. Za ljubitelje nordijskog hodanja u 10 sati ispred Ville Angiolina kreće zanimljiva ruta povijesnim stazama Opatije, koje sudionicima poklanja Turistička zajednica grada Opatije, a koje se održava u organizaciji KŠR Gorovo.

Aktivni dan zaključit će se s trail utrkom “Noćna Rika – Carmen Sylva” u organizaciji ŠRK Rika. Na drugom izdanju ove atraktivne noćne utrke očekuje se oko 80-tak natjecatelja, koji će startati sa Slatine i protrčati rutom kroz šumsko šetalište Carmen Sylva do Pobri, te nakon spusta kroz naselje Kosovo na plažu Lipovica pa Lungomarem natrag do Slatine. Start noćne utrke je u 20.00 sati, a upravo detalj da se pod svjetlima čeonih lampi trči nadaleko poznatim šetnicama Carmen Sylva i Lungomare ovoj utrci daje posebnu draž.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Staza je inače kružna i duga je 7,5 kilometara, no potrebno je savladati i 200 metara nadmorske visine. Na cilju na Slatini će trkače dočekati čaj, glazba i medalje za sudjelovanje, a najbrži sudionici dobit će i pehare.

Uz sportski, utrka će imati i humanitarni karakter i zabavni karakter. Dobrovoljni prilozi sudionika donirat će se Udruzi osoba s invaliditetom Grada Opatije, a nakon utrke slijedi i zabavni program uz nastup DJ-a.

Prijave su moguće putem POVEZNICE. Tijekom projekta Opatija – Oaza zdravlja i wellnessa, opatijski hoteli i wellness centri pripremili su posebne ponude tretmana i wellness programa, a više informacija o programu i ponudi može se pronaći na linku.

Naslovna fotografija: Foto Luigi

- Oglas -

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.