Više od 50 talijanskih novinara pripremalo hrvatske gastro delicije

Predstavništvo Hrvatske turističke zajednice u Italiji organiziralo je tradicionalno božićno druženje s predstavnicima talijanskih medija. Prigodni program pripremljen je u suradnji s Turističkom zajednicom Istre u Milanu u prostorijama škole za kuhanje medijske kuće Conde Nast u čijem su sastavu magazini Conde Nast Traveler, Vanity Fair, Vogue, GQ i La cucina Italiana. Božićnom druženju odazvalo se više od 50 talijanskih novinara specijaliziranih za turizam, B2B i gastronomiju, influenceri te blogeri koji su imali priliku pripremati tradicionalna blagdanska hrvatska jela s naglaskom na istarsku regiju.  

Velik broj talijanskih novinara, blogera i influencera koji su prisustvovali današnjem tradicionalnom božićnom druženju potvrđuje odličnu tržišnu poziciju naše zemlje na tržištu Italije. Apsolutno smo pogodili i sa pripremljenim programom koji je uključivao eno-gastronomsku prezentaciju jer je upravo gastronomija jedan od proizvoda na koji Talijani, kao veliki gurmani, itekako obraćaju pažnju. Tu su i brojni adventski programi koji će tijekom prosinca u hrvatske destinacije privlačiti talijanske goste, a nastavak dobrih trendova očekujemo i tijekom iduće godine, izjavila je Viviana Vukelić, direktorica Predstavništva HTZ-a u Milanu, nadodavši kako je prezentaciji prisustvovao i bivši biciklist te poznato TV lice i influencer Ignazio Moser.

Gastronomsku prezentaciju vodio je chef Goran Parapatić iz poznate konobe Nono iz Umaga, a na meniju je, između ostalog, bio carpaccio i tagliata od boškarina, pljukanci sa boškarinom, fuži sa škarpinom, a degustirao se i istarski pršut OPG-a Jelenić iz Žminja, kao i prestižno ekstra djevičansko maslinovo ulje Mate te vina poznate vinarije Degrassi iz Savudrije. 

Dodajmo kako je u Hrvatskoj, prema podacima sustava eVisitor, u dosadašnjem dijelu godine s tržišta Italije ostvareno više od 920 tisuća dolazaka i 4.1 milijun noćenja što u odnosu na lani predstavlja rast od 112 posto u dolascima i 86 posto u noćenjima. Pritom su Talijani najviše noćenja ostvarili u Istri, na Kvarneru te u Splitsko-dalmatinskoj županiji, a gledano prema destinacijama u Rovinju, Medulinu, Novalji, Poreču i Malom Lošinju.

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.