Volite pivo uz dobru priču? Beerlist u Daruvaru vam nudi sve to

Svi koji pate od cenosilikofobije, svoj strah od prazne pivske čaše ili krigle mogu izliječiti, i pri tome se dobro zabaviti u Daruvaru. Domaćini, Pivovara Daruvar, Daruvarske toplice i Turistička zajednica Bjelovarsko-bilogorske županije, za vas su sastavili pivsku listu odnosno “Beerlist – Naše pivske i druge priče”, a programi se organiziraju za manje grupe. Svaka od priča ima drugačiji intenzitet pivskog doživljaja, od osnovnog programa koji uključuje obilazak pivovare i kušanje piva, pa sve do dvodnevnih – intenzivnih turističkih programa.

Posebno se mogu izdvojiti jednodnevni programi “Craft” koji uz obilazak pivovare uključuje i ljubavnu priču 5th Element craft piva i sireva sirane Biogal te posebnu čokoladnu tortu pekarnice Imako, kao i program “Pilsner” koji uz obilazak uključuje predavanje o kulturi piva, autohtone pivske pogačice i posebnu pivsku večeru pripremljenu od strane vrsnih kuhara iz Daruvarskih toplica.

U ponudi su također i edukativno-zabavni team building programi za manje grupe, poput programa “Pivski petak” koji uključuje smještaj u lječilišnom hotelu Termal s depandansom Arcadia Daruvarskih toplica (3*), pivsku večeru u dva slijeda u pivovari, pripremljenu posebno za posjetitelje Pivovare od strane vrsnih kuhara Daruvarskih toplica, konzumaciju piva i vrhunsku zabavu. Nakon veselog petka, u subotu slijedi buffet doručak, a goste čeka opuštanje i relaksacija u termalnoj vodi bazena Daruvarskih toplica.

Za istinske ljubitelje piva, u ponudi je i dvodnevna pivska turneja koja je koncipirana za maksimalno uživanje u pivu kao i upoznavanje Daruvara na originalan, zanimljiv i zabavan način. Turneja započinje posjetom pivovari, kušanjem pivskih peciva Pekarnice Imako i Staročeškog piva iz fermentora. Nakon posjeta pivovari, organiziran je ručak u restoranu Terasa – jednom od 100 najboljih restorana u Hrvatskoj, gdje gosti imaju priliku objedovati prigodno pripremljen objed s naglaskom na tradicionalnu češku kuhinju.

Poslije ručka ostaje dovoljno vremena za prijavu u smještajne objekte Daruvarskih toplica te relaksaciju u bazenima s ljekovitom termalnom vodom. Navečer slijedi povratak u pivovaru na predavanje o kulturi piva i uživanju u pivu, a nakon predavanja slijedi pivska večera u pivovari uz nezaobilazno Staročeško pivo i dobru zabavu.

Sljedeće jutro, nakon doručka i odjave iz hotela, kreće se u obilazak znamenitosti grada Daruvara, uz zajedničko fotografiranje ispred dvorca – pored najstarijeg stabla Ginka u Hrvatskoj. Nakon obilaska grada, u Pivovari goste očekuje upoznavanje s linijom craft piva 5th Element, a nakon toga slijedi priča o sljubljivanju craft piva i sireva sirane Biogal te za kraj spoj tamnog jakog piva s čokoladnom tortom Pekarnice Imako. Prije odlaska, goste očekuje i poklon paket Staročeškog piva.

U pivskim pričama, naučit ćete nešto o povijesti daruvarskog piva i piva općenito, vidjet ćete kako se pivo rađa, osjetiti mirise i kušati okuse različitih stilova piva. Naučit ćete kako poslužiti i kušati pivo, kako sljubiti pivo i hranu a usput možda naučite i pokoji trik.

Programi su, uz obveznu prethodnu najavu, namijenjeni punoljetnim osobama, a ukoliko ne volite pivo, alergični ste na njega ili jednostavno uopće ne pijete, kao alternativu organizatori će vam ponuditi sok, mineralnu ili izvorsku vodu. Do trenutka kada završite s pivskim pričama, usvojit ćete puno novih znanja, ali što je najvažnije dobro se zabaviti.

Naslovna fotografija: Foto: Miljenko Hegedić
Izvor fotografija: Turistička zajednica Bjelovarsko-bilogorske županije

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.