Vrsaranske goložece: Jesen uz istarske delicije za 20 eura po meniju

spot_img

Za sve ljubitelje autohtone istarske kuhinje, jednostavnih i dobrih jela prvi vikend u listopadu donosi posebno iznenađenje. S nestrpljenjem smo dočekali jesensko izdanje gourmet događanja Vrsaranske goložece koji će se održati od 29. rujna do 7. listopada. Svi koji se baš tada nađu u Vrsaru moći će okusiti tradicionalne specijalitete spravljene od svježih, lokalnih namirnica, njegujući bogatu tradiciju i kulturu ovoga kraja.

vrsaranske goložece jesen
Foto: Turistička zajednica općine Vrsar

Istarska tradicija, spojena s kreativnošću vrsarskih kuhara posjetitelje očekuje u pet vrsarskih restorana i konoba: Dvi palme, San Giorgio (Villa Vrsar), Goran, Kod Luce i Lovor Real Grill (Belvedere). Naći će se tu  istarski kavijar, rižoto sa sipama, zapečena svinjska rebra u crnom vinu i medu, brancin na padelu s palentom, carpaccio od bifteka punjen s rikulom i parmezanom te razne slastice. Naravno, uz vrhunska tradicionalna jela tu je i čaša vina najboljih istarskih proizvođača.

Svaki restoran nudi dva menija koji se sastoje od tri slijeda i čaše vina istarskih proizvođača, a mesni ili riblji meni – izbor je samo na vama. Ako još uvijek niste postali zaljubljenik u istarske delicije, prava je prilika da to postanete uz promotivne cijene menija od samo 20€ (150,69 kuna).

gourmet vrsar, vrsaranske goložece jesen
Foto: Turistička zajednica općine Vrsar

Spoj kontinentalne i mediteranske kuhinje

Spretno i domišljato spajajući kontinentalnu i mediteransku kuhinju, Vrsarska gourmet ponuda već je dobro poznata i domaćim i stranim posjetiteljima. Posebno se ističe po tradicionalnim receptima koje brižno čuva od zaborava i, prilagođavajući ih suvremenim trendovima, udiše im novi život. Vrhunski gourmet doživljaji samo su jedan od razloga zašto Vrsar, ali i cijela Istra, svake godine privlači sve više stalnih posjetitelja i gostiju.

Nastavljajući tradiciju, za ovo sada već osmo izdanje eventa zaslužni su Turistička zajednica općine Vrsar i hotelsko poduzeće Maistra. Ovo zanimljivo gourmet događanje samo je jedno od brojnih događanja koja se održavaju i Istri tijekom cijele godine. Na taj način se kontinuirano obogaćuje cjelokupna ponuda i jača pozicija Istre kao nezaobilazne turističke i gourmet destinacije.

Foto: Turistička zajednica općine Vrsar

Sigurni smo kako će svatko pronaći nešto za sebe u ovoj bogatoj gourmet ponudi. Zato rezervirajte svoje mjesto na vrijeme i prepustite se nezaboravnim užicima vrsarske kuhinje.

Fotografije: Vrsaranske goložece

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.