Zaštitimo Europsku Amazonu: Posvoji, spasi i blagdane ukrasi!

Potaknuti željom i potrebom da zaštite našu Europsku Amazonu, ovogodišnju božićnu kampanju WWF je usmjerio na osvještavanje o vrijednostima jednog od najznačajnijih riječnih područja na svijetu koje čine tri veličanstvene rijeke: Mura, Drava i Dunav.

///Područje Mure, Drave i Dunava prvi petdržavni rezervat biosfere na svijetu

U 700 kilometara drevnih šuma, skrivenih livada i rijeka nalaze se jedinstvena bogatstva. O zdravlju Europske Amazone ovisi gotovo milijun ljudi.

Dok se, uz nogometnu, suočavamo i s božićnom shopping groznicom, iz svjetske organizacije za zaštitu prirode WWF pozivaju na promišljen odabir ukrasa i darova. Ukrasite ove blagdane poklonom koji misli na okoliš.

Posvoji, spasi i blagdane ukrasi!

Simboličnim posvajanjem vidre, medvjeda ili neke druge životinje, darujete poklon koji znači – život. Osoba kojoj poklanjate posvojenu životinju primit će certifikat sa slikom omiljene životinje u božićnom ruhu. Možete dodati i svoju osobnu poruku, a mi ćemo iznos vaše donacije usmjeriti na zaštitu Europske Amazone, ističe Petra Boić Petrač, direktorica komunikacija u WWF Adriji.

Samo zajedno možemo očuvati prirodu. Blagdani su idealna prilika da svatko od nas doprinese. Izradite božićno drvce od biljaka koje već imate u svom domu, ukrasite ga ukrasima od sušenog voća, odaberite održiv poklon i izbjegnite omote od plastike. Vrijeme je za istinski zeleni Božić!

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.