Zavirite u franjevačku škrinju: Advent kod franjevaca

Advent kod franjevaca donosi vam obiteljski, tradicionalni i večernji program. Franjevački samostan u Karlovcu otvara svoja “vrata” svim posjetiteljima već ove subote 27. studenog i s vama su svaki vikend subotom i nedjeljom od 16 do 20 sati.

Adventsku priču marljivi Franjevci iz Karlovca obogatili su i doživljajem stoljetne baštine. Zavirite u franjevačku škrinju i otkrijte iskustvo doživljaja povijesti kroz svih pet osjetila u skrivenom kutku franjevačkog samostana. Ovdje možete doživjeti staru samostansku kuhinju i apoteku, dotaknuti staro posuđe, ali i osjetiti primamljive mirise ljekovitog bilja. Franjevci svoje goste dočekuju i zalogajem svježe pečenog kruha, uz zvuk tišine samostanskog Klaustra.

/// Razgovarati sa baštinom: Franjevački samostan u Karlovcu čuva stoljetno blago

Advent kod franjevaca sadržava i vođene samostanske ture

Adventskim subotama kod franjevaca organizirane su i posebne vođene samostanske ture uz dobrovoljni prilog i to u terminima od 16 i 17 sati, a broj osoba u turama ograničen je na 25 osoba. U svojoj bogatoj riznici, karlovački franjevci brižno čuvaju velik broj liturgijskih predmeta iz 17. i 18. st. koje možete razgledati unutar Franjevačkog muzeja u kojem je izloženo originalnih 214 izložaka.

-Skriven u zimskoj idili Karlovačke Zvijezde, adventski ukrašen, topao, natopljen mirisima i okusima zime: cimetom, klinčićima i kuhanim vinom, malim slatkim zalogajima, ispunjen zvucima adventskih napjeva, sa dobrim željama…Obucite svoje najtoplije čizmice i navucite omiljene vunene rukavice, a franjevci će se pobrinuti za sve ostalo…ponuditi će vam sasvim poseban, drukčiji i intiman doživljaj Adventa kakav još niste doživjeli, poručuju franjevci. 

Nakon ovakvog poziva na Advent kod franjevaca uistinu ne preostaje drugo nego obući svoje najtoplije čizmice i navući omiljene vunene rukavice i prepustiti se božićnoj čaroliji na drugačiji način uz intimnost i zvuke tradicionalnih adventskih pjesama te miris tradicije i sakralne baštine.

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.