Zimske radosti u najpoznatijoj gorskoj rivijeri

spot_img

Snijegom prekrivena općina Fužine, najpoznatija gorska rivijera, oduševit će svakog posjetitelja i osigurati nezaboravno druženje s obitelji i prijateljima u mjesecu ljubavi.

Sanjkanje

Posjetitelje očekuje pregršt zimskih sadržaja tijekom ovog prvog vikenda u ljubavnoj veljači, počevši od organiziranog ultra atraktivnog noćnog sanjkanja koje se održalo na sanjkalištu Vrata.

Danas i sutra, 4. i 5. veljače, sanjkalište radi pod dnevnim svjetlom od 10 do 16 sati. U navedena vremena pokretna traka će svima olakšati sanjkanje, a izvan navedenog vremena moći će se sanjkati bez pokretne trake. Valja spomenuti kako se sanjkalište i korištenje pokretne trake ne naplaćuje.

Posjetitelji će moći unajmiti saonice u idiličnom Lovačkom domu “Arnika” gdje ih očekuje i niz goranskih autohtonih delicija, a u obližnjem se Adrenalinskom parku u Vratima mogu ugrijati uz tople napitke. U blizini sanjkališta nalaze se ugostiteljski objekti pizzeria Furman i caffe bar Sky gdje posjetitelji mogu predahnuti i okrijepiti se, uz dakako i ostale ugostiteljske objekte koji rade u centru Fužina.

Vođena Šetnja po snijegu

Danas se ne propušta ni vođena Šetnja po snijegu uz uspon na očaravajući Preradovićev vrh s kojeg se pruža fantastičan panoramski pogled na Fužine, jezera Bajer i Potkoš, Ličko polje, Vrata i okolne impresivne goranske vrhove. Okupljanje sudionika je od 10 sati na poluotoku Čoka u Fužinama, a domaćini će ih dočekati s toplim čajem, domaćim likerima od goranskih bobica, bilja i korijenja te kolačima. 

Inspirativna šetnja po snijegu pojačat će cirkulaciju u vašem tijelu, osloboditi duh sumorne svakodnevice, a panoramski pogled i osnažujući svježi goranski zrak izmamit će ugodne osjećaje što valja zabilježiti i autentičnim selfiejima koji će ovjekovječiti sretna, zadovoljna i nasmiješena lica zdravih, rumenih obraza s božanstvenom snježnom scenografijom u pozadini.

Stručni vodič agencije Lynx and Fox, poznate goranske lisice, provest će vas stazom dugom 4 kilometra s blagim usponom. Staza je pogodna za sve ljubitelje dobre rekreacije i obitelji s djecom starijom od pet godina. Impresivna goranska šuma pratit će s pažnjom vaše stope u snijegu, a tijekom šetnje imat ćete osjećaj da ste se poput Dragutina Tadijanovića vratili kući, točnije vratili onom dijelu sebe koji želi i zaslužuje uživati punim plućima.

Šumska bajka, labuđe jezero i podzemna avantura

Ovaj idiličan goranski kraj pruža vam još jednu snježnu oazu za bijeg od svakodnevice, a to je izletište Šumska bajka gdje se imate priliku družiti sa šumskim životinjama kao što su jeleni, divlje svinje i mali bambi. Osim toga, u izletištu možete unajmiti roštilj i zimski vrt s kaminom, te se u potpunosti prepustiti uživanju u prirodi s vama dragim ljudima.

Ako se još niste prošetali uz goransko labuđe jezero Bajer to svakako učinite jer je jezero s bijelim pokrivačem apsolutno nezaobilazno odredište kada ste u Fužinama, a šetnju začinite i posjetom podzemnoj fužinarskoj ljepotici špilji Vrelo.

Izvor fotografija: Općina Fužine

POSLJEDNJE OBJAVE

Prijavite se na naš newsletter

Tjedna doza najboljih turističkih priča. Newsletter vam daje uvid u najvažnija događanja i teme o kojima se pisalo na portalu turistickeprice.hr

Vaša e-mail adresa bit će sigurno pohranjena i korištena samo u svrhu stranice turistickeprice.hr i neće se prosljeđivati trećim osobama.